Με πολλές συμμετοχές και πλήθος σημαντικών ομιλητών (πανεπιστημιακών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών)  πραγματοποιείται στην Λάρισα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, το Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις». Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»  θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο συγκρότημα «Βιόπολις», στο Μεζούρλο.
Η επιλογή της πόλης Λάρισας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος στην χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι ηδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μια δεκαετία περίπου.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Δημαρά, για τους στόχους του υπουργείου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα,  ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τίτλο «Πολεοδομικός σχεδιασμός με επίκεντρο τον άνθρωπο για βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Λάρισα: Ένα νέο όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Στο Συνεδρίου έχουν επίσης κληθεί να συμμετάσχουν απευθύνοντας χαιρετισμό ή ομιλία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ενώ την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής,  βουλευτής Ημαθίας κ. Γιώργος Ουρσουζίδης αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές για τους συνέδρους θα είναι οι τοποθετήσεις γενικών γραμματέων υπουργείων, φορέων και αρχών. Ειδικότερα στο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται εισηγήσεις – ομιλίες από τους κ.κ. Θόδωρο Γκοτσόπουλο, διευθύνων σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Παναγιώτη Κορκολή, Γενικό Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχειρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ) κ. Παναγιώτης Πάντος, ο πρόεδρος του «Πράσινου Ταμείου» κ. Γιώργος Πατρίκιος, ενώ για το διαδημοτικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στους Δήμους της Αττικής θα μιλήσει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, Δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.
Επίσης μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα από την επιστημονική κοινότητα όπως ο καθηγητής Πολεοδομίας του ΕΜΠ και επικεφαλής του Εθνικού Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ Αθανάσιος Βλαστός, ο επικεφαλής του Εθνικού Δικτύου Πόλεων με Σχέδιο για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, καθηγητής συγκοινωνιακής τεχνικής Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, η εθνική συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Καλλιόπη Παπαδάκη κ.α.