Την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών που περνούν μέσα από την πόλη της Λάρισας ζητά σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής κ. Κ. Μπαργιώτας.

Όπως σημειώνει πρόκειται για χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας καθώς "αποτελούν κίνδυνο καθώς διαπερνούν το κέντρο της πόλης, κόβοντας την κυριολεκτικά στη μέση. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώνοτναι συχνά ατυχήματα στις ραγες, πολλά εκ των οποίων είναι θαντηφόρα, σε φυλασσόμενες και αφύλακτες διαβάσεις, όπως και σε μέρη που δεν υπάρχουν διαβάσεις".
Κατά τον κ. Μπαργιώτα το πρόβλημα εντοπίζεται στις αφύλακτες και απαρχαιωμένες διαβάσεις εντός του αστικού ιστού, ενώ τονίζει ότι το πρόβλημα έχει αναδειχθεί πολλάκις από τους τοπικούς φορείς. "Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των Κυβερνήσεων ότι θα γίνουν οι σχετικές μελέτες, ουδεμία ενέργεια υπήρξε με την επίκληση του υψηλού κόστους".
Ο βουλευτής ρωτά να μάθει αν θα υπάρξει υπογειοποίηση ή μετατόπιση των σιδηροδρομικών γραμμών στην πόλη της Λάρισας και αν έχουν γίνει ενέργειες αλλά και μέχρι αυτό να γίνει πως θα εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των τρένων μέσα από την πόλη όπως και αν θα ληφθούν άμεσα μέτρα.

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com