Την τελευταία Παρασκευή, δηλαδή στις 29 του τρέχοντος μηνός, έχει θέσει ως στόχο για την πληρωμή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 5.000 περίπου δικαιούχους, το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το επίδομα του 2018 για το οποίο οι αιτήσεις υποβάλλονται ήδη και μέχρι τις 15 Μαίου στα ΚΕΠ. Αμέσως μετά αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα του 2019 το οποίο με βάση τον προγραμματισμό θα πληρωθεί ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως εφόσον το εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.001 ευρώ ως 4.700 ευρώ.

Η εισοδηματική ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ κάθε έτος με πίστωση στον ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των δέκα πρώτων ημερολογιακών ημερών του μήνα που έπεται της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας της κάθε αίτησης.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι  οικογένειες που κατοικούν σε ορεινά χωριά στους Δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Λαρίσης, Τυρνάβου, Τεμπών και Φαρσάλων, και πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.