Μεγάλη θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του διάσημου Ιταλού συνθέτη Ένιο Μορικόνε, που έγινε γνωστός το πρωί της Δευτέρας (06/07).

Συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές ενός από τους πιο σπουδαίους συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών, αποχαιρετούν σήμερα τον αγαπημένο μαέστρο με τα soundracks και τις μελωδίες του.

Το News 24/7 επικοινώνησε με τον πρόεδρο και ιδρυτή του "Συλλόγου φίλων Μουσικής του Ένιο Μορικόνε", ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Ιταλό συνθέτη και έχει έδρα στη Λάρισα και μέλη σε όλο τον κόσμο.

Ο εμπνευστής και πρόεδρος του "Συλλόγου", Κωνσταντίνος Παπακώστας εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Ιταλού συνθέτη και ανέφερε τις δράσεις της κοινότητας από 'δω και στο εξής.

"Τα πρώτα συναισθήματα όταν έμαθα την είδηση ήταν λύπη. Από την άλλη, έχει αφήσει ένα πολύ μεγάλο έργο πίσω του. Είναι και πλήρης ημερών, όπως πλήρες ημερών είναι και το έργο του. Αισθανθήκαμε, όμως, μεγάλη λύπη, γιατί ήταν να τον συναντήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, δεν ήταν εφικτό. Ωστόσο, είχαμε επικοινωνήσει μαζί του δυο φορές και μας έχει εκφράσει τον θαυμασμό του", δήλωσε ο κ. Παπακώστας.

"Όταν έγινε γνωστή η είδηση επικοινώνησαν πολλά από τα μέλη του συλλόγου. Τα τηλέφωνα έχουν σπάσει από το πρωί σήμερα. Θα συνάντηθουμε κάποια στιγμή και με την οικογένεια", ανέφερε για τις αντιδράσεις των μελών ανά τον κόσμο.

Όσο για τον "Σύλλογο" και τις δράσεις του, ο κ. Παπακώστας είπε: "Ο Σύλλογος είναι αφιερωμένος στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη, αποθανών πλέον. Έχει 3200 μέλη και οι εκδηλώσεις του έχουν σχέση περισσότερο με προβολές κινηματογραφικών σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα εικαστικά.

Ήδη έχουμε φιλοτεχνήσει ένα πολύ μεγάλο memorial στη Λάρισα, την προσωπογραφία του, η οποία είναι η μοναδική στον κόσμο. Έχουμε κάνει μία έκθεση, στην οποία 26 εικαστικοί έχουν φιλοτεχνήσει ξύλινες και μπρούτζινες κατασκευές, ενώ σε λίγες μέρες θα κάνουμε και μία έκθεση - αφίσα. Ο Σύλλογος τώρα θα συνεχίσει θα προβάλλει το έργο του φυσικά, έχει μεγάλη αξία και θα εξακολουθήσει να έχει".

news247.gr