Χιονόπτωση αναμένεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Λάρισα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και προβλέπεται η σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων της κακοκαιρίας "Λέανδρος", στην Θεσσαλία. 

Στον νομό της Λάρισας η χιονόπτωση αναμένεται να είναι αρκετά έντονη, όπως αναφέρεται στην ειδική προειδοποίηση του meteo.gr 

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι το δριμύ ψύχος που θα επικρατήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και για τις επόμενες ημέρες της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία. 

Στην περιοχή της Λάρισας οι αρνητικές τιμές της θερμοκρασίας που θα φτάσουν μέχρι και τους -9 βαθμούς Κελσίου, θα δημιουργήσουν συνθήκες ολικού παγετού σχεδόν όλες τις επόμενες ημέρες, αφού το θερμόμετρο προβλέπεται να δείξει μόλις 1 βαθμό πάνω από το 0.  

Όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου η αίσθηση του κρύου θα είναι εντονότερη από την πραγματική θερμοκρασία, έως και 5 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως αποτυπώνεται στους χάρτες του meteo.gr  στον νομό Λάρισας η χιονόπτωση που θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, χαρακτηρίζεται από ισχυρή έως μέτρια.