Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» και ο επικεφαλής κ. Κ. Βαϊούλης σχετικά με τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναφέρει τα εξής:

"Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έγινε εκτενής ανάλυση της πρωτοφανούς καταστάσεως που βιώνει η κοινότητα των δημοτών μας. Ζητήθηκε ενίσχυση των κοινωνικών δομών και ένταξη όσων εθελοντών έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση.

Η «Λαρισαίων Κοινόν» επίσης ζήτησε να εξετασθεί άμεσα η δυνατότητα του Δήμου για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά καθώς και απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και από την καταβολή μισθωμάτων, για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία.

Επιπλέον, η «Λαρισαίων Κοινόν» έθεσε το θέμα της του έλεγχου και της διοίκησης του κέντρου στο Κουτσόχερο, που με την κοινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη εντάσσεται στις 28 νέες δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών που θα λειτουργήσουν ως περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η απόφαση αυτή στην ουσία καταργεί κάθε δυνατότητα παρεμβάσεως και ελέγχου του Δήμου, ο οποίος διαθέτει τεράστιο αριθμό εργαζομένων για την λειτουργία, την καθαριότητά του και την κατασκευή ή συντήρηση έργων υποδομής και επιβαρύνεται με σημαντικά ποσά από τον προϋπολογισμό του.

Όσοι νομίζουν ότι, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών μας, πιστεύοντας ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση, «πλανώνται πλάνην οικτράν»."