Σε ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Λαρισαίων Κοινόν» για την οδό Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Η τριτοκοσμική εικόνα της οδού Βόλου είναι ντροπή για τη εικόνα της πόλης και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, με το καθημερινό μποτιλιάρισμα, τον θόρυβο από τα κορναρίματα, τον εκνευρισμό από την αναπόφευκτη καθυστέρηση και τη ρύπανση, ηχητική και ατμοσφαιρική.

Κι αν τον υπόλοιπο χρόνο η ζωή των κατοίκων αυτής της συνοικίας είναι πάρα πολύ δύσκολη, τους καλοκαιρινούς μήνες τα πράγματα γίνονται ανυπόφορα.

Η μαζική έξοδος όχι μόνο των Λαρισαίων. αλλά ανθρώπων από όλη τη Θεσσαλία προς τα παράλια, ουσιαστικά κόβουν στα δύο μια ολόκληρη συνοικία.

Πρόκειται για μια άθλια κατάσταση, η οποία δεν προέκυψε χτες, υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά ως συνήθως, οι εκάστοτε Δημοτικές αρχές προτιμούν να δίνουν το βάρος των ενεργειών τους σε έργα καλλωπισμού του κέντρου, αφήνοντας στη μοίρα τους περιοχές όπως ο Άγιος Γεώργιος.

Κάπως έτσι φτάσαμε το 2019 να θεωρείται Εθνική οδός, αγνοώντας την πραγματικότητα της μετατροπής της εκ των πραγμάτων σε Αστική και να μην υπάρχει ούτε στο ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) έστω και ως η δημιουργία ποδηλατόδρομου!

Οι πολίτες αυτής της συνοικίας, απλά δεν υπάρχουν στο μυαλό κάποιων «υπευθύνων»…Ο κυκλικός κόμβος είναι «ασπιρίνη», δεν λύνει δραστικά το πρόβλημα και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα όταν θα υπάρχει μεγαλύτερος όγκος κίνησης.

Μία από τις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν επομένως, είναι ο αποχαρακτηρισμός της οδού Βόλου, από Εθνική σε Αστική και συγχρόνως να ξεκινήσουν έργα που θα δώσουν ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων, όπως:

• Παράκαμψη της Βόλου με μετάθεση του εξωτερικού δακτυλίου της πόλης ανατολικότερα στον κόμβο Βιοκαρπέτ

• Παραχώρηση μιας λωρίδας από την 110 Π.Μ., ώστε να υπάρξει ένας νέος δρόμος που θα λειτουργήσει ως κυκλοφοριακό bypass της Βόλου.

• Υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ

Όχι άλλο αίμα στην οδό Βόλου.

Απαιτείται δέσμευση όλων των παρατάξεων του Δήμου και των εμπλεκομένων φορέων για άμεση προτεραιότητα στα έργα που θα βελτιώσουν πραγματικά και μόνιμα την κατάσταση».