Επανέρχεται ο συνδυασμός της «Λαρισαίων Κοινόν» απαντώντας στη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι «αντιπαθούν τον διάλογο και στοχοποιούν κάθε διαφορετική φωνή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Επιτέλους η δημοτική αρχή απάντησε! Απάντησε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε μία δημοκρατική διαδικασία όπως είναι αυτή του οικονομικού ελέγχου.

Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα την αδυναμία της δημοτικής αρχής να απαντήσει επί της ουσίας. Αποδεικνύει επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η «εικόνα» που έχουν χτίσει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η αλήθεια ξεκάθαρα δείχνει ότι αντιπαθούν τον διάλογο και στοχοποιούν κάθε διαφορετική φωνή. Στον αντιδημοκρατικό αυτόν κατήφορο δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» δια του επικεφαλής της κ. Κων/νου Βαϊούλη έχει θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα.

Τα ερωτήματα που έχουμε θέσει είναι: α) της  κατάστασης συνολικά  όλων των εργαζομένων (υπαλλήλων)  του Δήμου (μόνιμων, αορίστου χρόνου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου), τις εργασιακές – υπηρεσιακές θέσεις αυτών στο οργανόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων και το κόστος μισθοδοσίας αυτών  για τα έτη 2014 - 2020 και β) των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών για τα έτη 2017 - 2018 και τις συμβάσεις απευθείας αναθέσεων , προμηθειών και έργων των ετών 2014 - 2019.

Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι θα μας δοθούν αυτά τα οικονομικά στοιχεία, η χρονική περίοδος που ήταν υποχρεωμένη η δημοτική αρχή να μας απαντήσει παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα. Μπροστά στον καταφανή αυτόν εμπαιγμό, ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» αναγκάσθηκε να ζητήσει ως έσχατη λύση την εισαγγελική παρέμβαση.

Μετά την εισαγγελική παραγγελία η οποιαδήποτε καθυστέρηση- πόσω μάλλον άρνηση  παροχής των οικονομικών στοιχείων στοιχειοθετεί παράβαση καθήκοντος.

Με ότι αυτό συνεπάγεται…"