Για απάτη σε βάρος μιας 45χρονης Αθηναίας που διατηρούσε ξενώνα στο Ανατολικό Πήλιο κατηγορείται ένας 42χρονος Λαρισαίος, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ αθωώθηκε μια 55χρονη γυναίκα από την Αθήνα συγκατηγορούμενη του.

Το δικαστήριο ήταν σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα, τους είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών στον καθένα. Ο 42χρονος κατηγορούνταν πως εξαπάτησε μια 45χρονη κάτοικο Αθήνας, που διατηρούσε ξενώνα χωρητικότητας λίγων δωματίων σε περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, πείθοντας την να του νοικιάσει το χώρο, προκειμένου να τον εκμεταλλευτεί, πληρώνοντας το αντίστοιχο ενοίκιο.
Ο κατηγορούμενος επισκεπτόταν αρχικά ως πελάτης τον ξενώνα με αποτέλεσμα να γνωριστεί με την 45χρονη ιδιοκτήτρια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέμενε φορτικά να του τον νοικιάσει, δηλώνοντας ότι ο ίδιος γνώριζε από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενος, όπως είπε για να τη πείσει, ακριβή ξενοδοχειακή μονάδα στην Οία της Σαντορίνης.

Της έλεγε πως σε περίπτωση που δεχόταν την πρόταση του, εκτός από το όφελος που θα προέκυπτε από τα μισθώματα, θα προχωρούσε σε εργασίες βελτίωσης του χώρου, όπως προσθήκες στο εσωτερικό του, ενώ σκόπευε να αναγείρει και τρίτο κτίριο, για το οποίο υπήρχε, η απαραίτητη άδεια ανέγερσης και όλα αυτά με δικά του έξοδα, μιας και διέθετε οικονομική ευρωστία.
Μάλιστα για να στηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό ισχυρίστηκε ότι είναι κάτοχος τραπεζικών λογαριασμών ύψους 200.000 € σε τράπεζες της Ελβετίας, ενώ οδηγεί και ακριβό αυτοκίνητο μάρκας Πόρσε Καγιέν.

Επιπλέον ανέφερε πως παλαιότερα είχε μπαρ στη Λάρισα, μαζί με φίλο του, ο οποίος τον εξαπάτησε με αποτέλεσμα να χάσει την επιχείρηση του, αλλά πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί της Ίου.
Τελικά έπεισε τη γυναίκα και υπέγραψαν συμφωνητικό στις 15 Δεκεμβρίου 2012, για μίσθωμα διάρκειας τεσσάρων μηνών προς 2.750 € το μήνα και στη συνάντηση συμμετείχε και μια 55χρονη, την οποία και σύστησε ψευδώς ως σύζυγο του, που μάλιστα είχαν και ένα παιδί.
Αντί για ιδιοκτήτης… φεσαδόρος
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όπως αποδείχθηκε ο 42χρονος δεν είχε μπαρ στην Ίο, αλλά εργαζόταν ως υπάλληλος σε μαγαζί του εν λόγω Κυκλαδίτικου νησιού, το οποίο και εγκατέλειψε κρυφά, αφήνοντας όλα του τα προσωπικά αντικείμενα – μέχρι και το διαβατήριο- στο δωμάτιο που διέμενε, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα χρέη που ξεπερνούσαν τις 10.000 €. Παράλληλα στη Σαντορίνη δήλωνε πως διεύθυνε ξενοδοχείο, αλλά και από εκεί αποχώρησε κρυφά, αφήνοντας χρέος 4.000 €.

Ο άνδρας κατηγορούνταν ότι τέλεσε την απάτη σε βάρος της 45χρονης για να αποκομίσει όφελος ύψους 14.198 € που προέρχονταν από τα μισθώματα Ιουλίου – Οκτωβρίου 2012 τα οποία και δεν κατέβαλε. Ακόμα ποσό της τάξης των 6.455 € που προέρχονταν από χρέη που δημιούργησε στο όνομα της εταιρίας της παθούσης και ποσό 6.875 € από την αποζημίωση για την απροειδοποίητη εγκατάλειψη του ξενώνα. Η 55χρονη που τελικά αθωώθηκε, κατηγορούνταν για άμεση συνδρομή στην απάτη.
Στην απολογία του ο 42χρονος υποστήριξε ότι διαθέτει εμπειρία στο χώρο της εστίασης και δικαιολογήθηκε για την πρόωρη αποχώρηση του, λέγοντας πως ο χειμώνας ήταν δύσκολος με πολλά χιόνια, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το χωριό και να μην είναι δυνατό να έρθουν τουρίστες. Ο ίδιος επέμεινε ότι διαθέτει επιχείρηση στη Λάρισα, είπε ότι δεν πίεσε την 45χρονη ώστε να νοικιάσει τον ξενώνα, ενώ αρνήθηκε ότι ανέφερε ότι διαθέτει αυτοκίνητο Πόρσε.
Η 55χρονη Αθηναία είπε πως διαθέτει οικονομική δυνατότητα που θα μπορούσε να καλύψει τον κατηγορούμενο και έκανε λόγο για δύσκολο χειμώνα που συνέπεσε με περίοδο εκλογών, ενώ αρνήθηκε ότι είχε ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία. Το Δικαστήριο τελικώς μείωσε την ποινή του κατά ένα έτος, (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δύο έτη), με τριετή αναστολή, ενώ η απόφαση ήταν αθωωτική για την 55χρονη (πρωτόδικα δύο χρόνια).

magnesianews.gr