Στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Αστρονομίας, την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, στις 7:00 μ.μ., στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας θα πραγματοποιηθεί από το Σχολείο Αστρονομίας και την ΚοινΣΕπ «Έναστρον», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, η λογοτεχνική - μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Λέξεις & Νότες στην Αστροφεγγιά»,

Πρόκειται για ένα ταξίδι με λέξεις και νότες, στο αιθέριο βασίλειο της αγάπης, μέσα από ξεχωριστά ποιήματα αρχαίων Ελλήνων και σύγχρονων, Λαρισαίων κι όχι μόνο, ποιητών.

Οι λέξεις και οι νότες θα μιλήσουν για τα ουράνια σώματα και την έναστρη νύχτα και θα μας οδηγήσουν στα φωτεινά μονοπάτια τ’ ουρανού.

Στο πιάνο θα παίξει μουσική η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη και θα τραγουδήσει η Έλενα Γκατζά.

Θα προβληθούν φωτογραφίες σχετικές με το θέμα, ενώ θα βραβευθούν οι μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας, που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα ποιήματα έχει επιλέξει η αρχισυντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου, ενώ την επιμέλεια και το συντονισμό έχει ο Αργύρης Γιουρούκης.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση θα γίνει στον ανοιχτό χώρο της αυλής, οι θέσεις θα είναι σε αποστάσεις και περιορισμένες, γι αυτό και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε κράτηση με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, στο:  info@enastron.org

Κατά τα λοιπά, η είσοδος είναι ελεύθερη.