Τον Οκτώβρη ξεκινά για δεύτερη χρονιά η Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Πνευματικό Κέντρο «Σ. Ζιαζιά» στη Χαραυγή. Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δυο Σάββατο το μήνα, 4μμ.-5μμ. για τα παιδιά των τάξεων Δ΄- Στ΄ και 5μ.μ.-6μ.μ. για τα παιδιά των τάξεων Α΄- Γ΄. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κόστος. Από τα παιδιά ζητείται η συνεπής παρουσία τους στις δεκαπενθήμερες συναντήσεις. Υπεύθυνη του συντονισμού και του παιδαγωγικού σχεδιασμού των δράσεων είναι η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-εκπαιδευτικός.
Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται καθημερινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ώρες 8.00πμ. έως 15.00μ.μ και/ή στο τηλέφωνο 2410671173, υπεύθυνη κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.
Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά:
Τι προσφέρει η λογοτεχνία στους μικρούς αναγνώστες;
Γιατί όμως μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στις μικρές ηλικίες; Τι είναι αυτό που καθιστά αναγκαία την επαφή του παιδιού με το λογοτεχνικό βιβλίο; Συνοπτικά θα αναφέρουμε κάμποσους λόγους:
•    Η ανάγνωση βοηθά στην καλλιέργεια της φαντασίας, οξύνει την σκέψη και την κρίση, βοηθά άρα τα παιδιά να σκεφτόμαστε πιο βαθιά και πιο πλατιά.
•    Το παιδί καθώς ταυτίζεται με τους ήρωες των ιστοριών που διαβάζει (οι οποίες κουβαλούν πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά) βιώνει τις ποικίλες δυσκολίες που εκείνοι αντιμετωπίζουν και έτσι καλλιεργείται η πολυπόθητη ενσυναίσθηση, η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να ‘’μπει’’ στη θέση του άλλου.
•    Επιπλέον, ο νεαρός αναγνώστης βρίσκει παρηγοριά σε προσωπικούς προβληματισμούς, διοχετεύει με τρόπο ανώδυνο έντονα συναισθήματα θυμού, ενοχών, άγχους και κατανοεί πως και οι συνομήλικοι του αισθάνονται συχνά με τον ίδιο τρόπο.
•    Έρχεται σε επαφή με σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και σύγχρονα προβλήματα και γνωρίζει τις συνέπειές τους χωρίς το ίδιο το παιδί να τις υφίσταται και άρα, χωρίς να πληγώνεται.
•    Αποκτά άκοπα και ευχάριστα πληροφορίες και γνώσεις.
•    Καλλιεργείται αισθητικά τόσο σε σχέση με το λόγο (εμπλουτισμός λεξιλογίου και εκφραστικών μέσων) όσο και σε σχέση με την εικόνα και τις εικαστικές τέχνες.
•    Καθώς η ανάγνωση είναι πρωτίστως απόλαυση, το παιδί αποκτά μια συνήθεια ζωής που θα το βοηθά να ψυχαγωγείται και να χαλαρώνει.
•    Και βέβαια η ανάγνωση ενός βιβλίου ενισχύει την ικανότητα του παιδιού να προσηλώνεται σε ένα αντικείμενο και να οργανώνει τη σκέψη του γύρω από αυτό, δεξιότητα απαραίτητη στις μέρες μας στις οποίες η αποσπασματική και με καταιγιστικούς ρυθμούς πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου, αναγκάζουν τη ματιά να πηδά συνεχώς από τη μια πληροφορία στην άλλη.
Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης που σε λίγες μέρες ξεκινά τις συναντήσεις της, έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ενδιαφέρον των παιδιών και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. Οι αναγνώσεις θα εμπλουτίζονται με παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο αλλά και με άλλες μορφές τέχνης όπως τα εικαστικά, τη μουσική, τη δραματοποίηση, με στόχο να ‘’εγγραφεί’’ θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. Πρόθεση μας είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο.
Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-Συντονίστρια Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Πνευματικού Κέντρου « Σ. Ζιαζιά» 
Βιογραφικό σημείωμα
Η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στη Λάρισα, όπου ζει. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν 12 βιβλία της για παιδιά 3 έως 11 ετών. Έχει διακριθεί με το Βραβείο ‘’Πηνελόπη Μαξίμου’’ από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της, Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα και με την Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι της Οι ζωγράφοι του Ουρανού (υπό έκδοση).
Επιπλέον πληροφορίες για εκείνη μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό της ιστολόγιο: tsiambali.blogspot.com