Η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού αναφέρει τα εξής:

«Στην καρδιά της πανδημίας και της καραντίνας, δοκιμαζόμαστε όλοι. Χάσαμε πολλά από αυτά που ξέραμε και είχαμε, στην κάθε μέρα μας.

Άλλοτε η μέρα δείχνει πιο φωτεινή και άλλοτε κατασκότεινη.

Ανάλογα με τα νέα που μαθαίνουμε για τον συγγενή, τον φίλο, τον γείτονα. Διασωληνώσεις, αρρώστιες, πυρετός και θάνατοι.

Αλλά η ζωή προχωρά. Με όλα τα καινούρια , αλλά και  όλα τα παλιά.

Υπάρχει η ανάγκη, παντού.

Ανάγκη για τροφή, για στέγη, για δουλειά, για παρέα.. Και μέσα στην πανδημία, οξύνεται η ανέχεια, η ανεργία, η μοναξιά.

Τώρα, προστέθηκε και ο φόβος του φονικού ιού. 

Σήμερα, η Ημέρα του Εθελοντισμού δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε ότι είμαστε στον κόσμο αυτό, σε μια σύντομη διαδρομή- άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο και στο πέρασμά μας, έχει σημασία να βιώσουμε όλα αυτά που δημιουργούν στους Ανθρώπους, μια ανώτερη εσωτερικότητα.

Η προσφορά στον Άνθρωπο, είναι προσωπική στάση ζωής, αλλά καθορίζει και συλλογικά την εξέλιξη των κοινωνιών, την ανθρωποκεντρική στροφή στις πολιτικές που ασκούνται και επηρεάζει σοβαρά την κοινωνική συνοχή.

Η ματιά μας σήμερα είναι στραμμένη στα εκατομμύρια εθελοντών όλων των οργανώσεων της Λάρισας, της Ελλάδας και του κόσμου, που δρουν με ανιδιοτέλεια και αγάπη, προσφέροντας στο συνάνθρωπο, αλλά και σε όλους όσοι στηρίζουν και προβάλλουν τις δράσεις τους, δυναμώνοντας το κίνημα του Εθελοντισμού.

Ευγνωμοσύνη σε όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες που με την Ψυχή τους έφτιαξαν συσσίτια, καθάρισαν σπίτια γερόντων, έκαναν παρέα σε μοναχικούς Ανθρώπους, δημιούργησαν συλλόγους και σωματεία, γέννησαν Εργαστήρια, έπαιξαν μουσική σε σπίτια και σε δρόμους, έδωσαν δωρεάν παραστάσεις, δημιούργησαν σποτάκια και καμπάνιες ευαισθητοποίησης, διένειμαν προϊόντα σε τιμές κόστους, έδωσαν το αίμα τους στις αιμοδοσίες και πόσα ακόμη..

Ανάμεσα σε όλους αυτούς ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο κοινωνικό δίκτυο «#Κανείς_Μόνος», που οι Άνθρωποί του καθημερινά προσφέρουν, αθόρυβα και διαρκώς, τη φροντίδα τους σε όλους όσοι τη χρειάζονται, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης στην πόλη, με διάλογο, θέσεις και απόψεις, που προωθούν την κοινωνική δικτύωση.

Όσο μεγαλώνουν οι ανάγκες, τόσο θα μεγαλώνει και η παρέα μας, τόσο θα μεγαλώνει και η αγκαλιά της πόλης.

Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε ΜΑΖΙ.

#Κανείς_Μόνος»