«Σέβομαι την κ Βαγενά ως άνθρωπο και ως ηθοποιό.  Έχω την προσωπική μου άποψη για την σχέση της με την πολιτική και  το νομό μας και την κρατώ για τον εαυτό μου . 

Φαίνεται όμως ότι θίχτηκε η κ Βαγενά (ή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα), από ερώτησή μου - που σήμερα υιοθετείται από ολόκληρο το Κίνημα Αλλαγής – και με την οποία, μετά από σχετική πρό-σφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώ από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των 157 ακινήτων του ν. Λάρισας, όπως και των 10.119 δημόσιων ακινήτων σε ολόκληρη την Ελληνική επι-κράτεια, από το κατάπτυστο και δείγμα υπέρτατου ραγιαδισμού, υπερταμείο.

Το ίδιο, διαβόητο υπερταμείο, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, και που εξειδικεύθηκε με τον εφαρμοστικό νόμο 4389/2016 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του τρίτου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θίχτηκε η κ. Βαγενά για όλα αυτά που…ψήφισε  και εξέδωσε «πύρινη» ανακοίνωση εναντίον  μου...

Είναι βέβαια γνωστό πως οι καλλιτέχνες, συνήθως διακρίνονται για τον συναισθηματισμό τους. 

Το κατανοώ και μου αρέσει αυτό. 

Αλλά στις θεατρικές παραστάσεις . 

Ο συναισθηματισμός είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος σε έναν χώρο, όπως η πολιτική, που απαι-τείται η γνώση , η λογική, αλλά κυρίως η ιστορική μνήμη. 

Και στην πολιτική οι «αρετές της τέχνης» πολλές φορές μετουσιώνονται με άσχημο τρόπο: παραμορφώ-νουν την εικόνα, επιτρέπουν καραμπινάτες αντινομίες, καλύπτουν λογικά χάσματα και πάνω από όλα αρέσκονται στις βολικές αποσιωπήσεις.

Την «οργισμένη της αντίδραση» δεν μπορώ να την εξηγήσω αλλιώς, από το να της δικαιολογήσω ότι :

Η κ. Βαγενά προφανώς  ντρέπεται, για όλα όσα η ίδια και οι συνάδελφοί της ψήφισαν τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους μαζί με τους ΑΝΕΛίτες, τους ακραίους συντηρητικούς πολιτικούς συνεταίρους τους. 

Η κ Βαγενά  προφανώς  ντρέπεται , για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 ολόκληρα χρόνια. Για αυτό και αντέδρασε με τέτοιον τρόπο. Εφαρμόζει το παλιό «η καλύτερη άμυνα, είναι η επί-θεση» 

Ωστόσο όμως , αποσιωπά και ξεχνά ότι η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση των ακινήτων δεν πρωτο-διατυπώθηκε το 2015. Είχε γίνει προσπάθεια επιβολής της και την περίοδο 2009 – 2012, αλλά α-πορρίφθηκε κατηγορηματικά από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Εν αντιθέσει βέβαια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από το “Go back Angela Merkel!” διολίσθησε πολύ γρήγορα στην άνευ όρων υποταγή. Για να μην θυμηθούμε τα δημοψηφίσματα και το Βατερλό τους ….

Και το σπουδαιότερο:

Η κ. Βαγενά μαζί με ολόκληρη την παράταξή της αποκρύπτει το ποιος πραγματικά πτώχευσε την χώρα, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του. Τα μέλη των οποίων ακόμη η ίδια και η παράταξή της υπερασπίζονται στη Βουλή, όπως στην υπόθεση Novartis, μιας και θεωρούν ότι η «Καραμανλική συνιστώσα» της ΝΔ,  αποτελεί μια ιδιότυπη «πέμπτη φάλαγγά» τους. 

Η κ. Βαγενά δεν μπορεί ή δεν θέλει , ακόμη και μετά από 10 χρόνια να διαχωρίσει ότι η πτώχευση έφερε το Μνημόνιο, κι όχι το Μνημόνιο την πτώχευση. 

Ας κάνει τον κόπο λοιπόν, μια και έχει τη δύναμη της βαθιάς παρατήρησης και ανάλυσης …λόγω τέχνης, να μιλήσει για την «ταμπακιέρα»: 

Στηρίζει ακόμη την απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να υποθηκεύσουν τη δημόσια περιου-σία της χώρας για 99 χρόνια με μια απόλυτα παράνομη απόφαση, όπως λέει το ΣτΕ ; 

Συμφωνεί να μείνουν τα ακίνητα της χώρας υποθηκευμένα στο υπερταμείο ή να επιστρέψουν στον ελ-ληνικό λαό ; 

Μας καλεί να αντιδράσουμε στην απόφαση του ΣτΕ, που κήρυξε παράνομη την απόφαση του υπουρ-γού Οικονομικών  της παράταξής της  και δικαιώνει τους δημάρχους που προσέφυγαν;

Τι θέλει η ίδια ; Να μην κάνουμε ενέργειες; 

Να  αφήσουμε υποθηκευμένα τα 157 ακίνητα του νομού Λάρισας στο υπερταμείο;  

Τι επιτέλους μας λέει, αν λέει;»