Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη σε δήλωσή της για την απώλεια της Πόπης Βακάλη αναφέρει τα εξής:

«Aποχαιρετούμε σήμερα μια Κυρία της Λάρισας, που πρωτοστάτησε σε σημαντικά θέματα της πόλης και άφησε τη σφραγίδα της και το θετικό αποτύπωμά της, με τη συμμετοχή της στα κοινά.

Υπηρέτησε την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση με συνέπεια και στήριξε την αιρετή δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση στα πρώτα βήματά της, ως αντινομάρχης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Αγωνίστηκε με πάθος για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και για την Εταιρία Συλλογής και Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων της Λάρισας, καθώς πάντοτε πίστευε ότι η ιστορία είναι ο πραγματικός φάρος, που οδηγεί την πορεία των λαών στο παρόν και στο μέλλον.

Ηταν η πρώτη πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας και από τους πρωτεργάτες στην ίδρυσή του.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε την παράταξή μας χωρίς υστεροβουλία, χωρίς παλινωδίες, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές και στις αξίες μας.

Η Πόπη Βακάλη, προηγήθηκε της εποχής της. Λάτρης της ιστορίας και των ρευμάτων του διαφωτισμού, επηρεάστηκε σημαντικά στη δράση της από την πρωτοπορία και την επαναστατικότητα των ιδεών, υιοθετούσε με πάθος νέες αντιλήψεις και εφάρμοζε στους τομείς ευθύνης της, νέες πρακτικές. Τολμούσε και προχωρούσε.

Με καθαρό λόγο και ίσιο βλέμμα. Δυναμική και ταυτόχρονα τρυφερή. Επαναστάτρια και παράλληλα ορθολογίστρια. Ξεκάθαρη και συγχρόνως συναινετική.

Μια αυθεντική, ήρεμη δύναμη.

Αυτή τη δύναμή της, δόθηκε η δυνατότητα να αναδείξουμε και να βραβεύσουμε για τη μεγάλη της προσφορά το 2010, στο πλαίσιο εκδήλωσής μας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τότε ήταν που η Πόπη Βακάλη, αν και συγκινημένη ιδιαίτερα από την τιμή που της αποδόθηκε, είπε: «Μα είναι δυνατόν να με επαινείτε για τα αυτονόητα;;;»

Πάντα στις καρδιές μας και πάντα στο μυαλό μας, αποχαιρετούμε αυτή την πραγματική Κυρία της Λάρισας, ευχαριστώντας τη θερμά και αιώνια για «τα δικά της αυτονόητα»!