Η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, εκπροσώπησε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής και την πρόεδρό του κ. Φώφη Γεννηματά, στις κεντρικές εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης του ΟΗΕ, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΗΕ, στο λόφο της Ακρόπολης και στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η Λαρισαία βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα είναι ο επετειακός εορτασμός δημιουργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που καταστατικό σκοπό του έχει την προώθηση της συνεργασίας στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα όλων των λαών.

Η ιστορική πραγματικότητα καταδεικνύει ότι από το 1945 που ιδρύθηκε και μέχρι σήμερα, ο ΟΗΕ δεν κατάφερε αποτελεσματικά να ανταποκριθεί στο σκοπό του καθώς πολλές φορές κατέστη αδύναμος να επιβάλλει τις πολιτικές της ειρήνης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, όπως κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Σήμερα, που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν σε πολλά μέρη του κόσμου μας, αλλά  πολύ δυνατά και στη γειτονιά μας και πολλές ηγεσίες χωρών επενδύουν πολιτικά στην ανασφάλεια, στο φανατισμό και τον εθνικισμό, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η ενίσχυση του ρόλου του και η πραγματική αναβίωση του σκοπού του.

Οφείλει να μιλήσει δυνατά και καθαρά.

Να υψώσει λάβαρα δικαιοσύνης και να προασπισθεί τις πανανθρώπινες αξίες για τις οποίες δημιουργήθηκε.

Να καταδικάσει ρητά και ευθέως όλες τις δυνάμεις αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας ειρήνης και να καταστεί ουσιαστικός θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ευημερίας των λαών.

Αξιώνοντας το ρόλο του, αξιώνει και την επέτειο της ίδρυσής του και γίνεται ένα δικό μας κομμάτι, που θα νιώθουμε χρέος και περηφάνια να προασπιζόμαστε»