Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ημέρα απελευθέρωσης της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρει τα εξής:

"Σήμερα συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η Λάρισα ένιωσε και πάλι ελεύθερη 11 ημέρες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας και μόλις μερικούς μήνες πριν την τελική ήττα των ναζιστών από τη Συμμαχία των Ελεύθερων Ανθρώπων.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν είχε πει πως «η ζωή χωρίς ελευθερία είναι σαν σώμα , χωρίς ψυχή».

Αυτό ένιωσαν, τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας, τόσοι συμπατριώτες μας, τόσοι συνάνθρωποί μας σε ολόκληρο τον πλανήτη  και έδωσαν εκείνα τα χρόνια  τη ζωή τους:  για να ξαναβρούν την ψυχή τους.

Ήταν η ψυχή της αντίστασης, η ψυχή της ελπίδας, η αληθινή ψυχή της Ελλάδας.

Μια συλλογική, πανανθρώπινη ψυχή, που απειλούνταν από τους αρνητές της Ελευθερίας, από τους αρνητές της Δημοκρατίας, από τους αρνητές της Ανθρωπιάς.

Προσφάτως, είδαμε πως στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οι υμνητές των εξανδραποδισμών, οι θιασώτες της άκρατης βαρβαρότητας, οι υποστηρικτές των πιο ταπεινών ενστίκτων που η ανθρωπότητα πασχίζει να ξεχάσει, τόλμησαν να ξανασηκώσουν κεφάλι, επενδύοντας στην ασθενή μας μνήμη.

Προφανώς επιβεβαιώθηκε ότι η Ελευθερία δεν αξίζει τίποτα, αν δεν συμπεριλαμβάνει την ελευθερία του να κάνεις λάθη.

Στη συνέχεια ο λαός μας, για μια ακόμη φορά, απέδειξε τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά  του αντανακλαστικά, συντάχθηκε με τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και έστειλε τα ναζιστικά μορφώματα εκεί που  πρέπει: στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώσουμε  για το εύρος και την ποιότητα των φετινών εορτασμών, επ’ ευκαιρία της επετείου Απελευθέρωσης της πόλης μας

Ποτέ ξανά υποδουλωμένοι Άνθρωποι, ποτέ ξανά υποδουλωμένα έθνη, ποτέ ξανά η βαρβαρότητα του  ναζισμού στη ζωή μας."