Πολιτική παρέμβαση, με ερώτηση για το θέμα των εμβολιασμών, ειδικά για τη Θεσσαλία, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Μετά το επικοινωνιακό σόου, με τα μπράτσα έξω και τις κάμερες μέσα, την ευτυχία της έλευσης του εμβολίου και την αισιοδοξία που επί μέρες η Κυβέρνηση διακινούσε σαν χριστουγεννιάτικη γιρλάντα την οποία τύλιξαν σφιχτά γύρω από το λαιμό των πολιτών, «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις»,   ήρθε και πάλι το …χάος!

Αναβολή των εμβολιασμών σε όλη την επικράτεια – και στη Θεσσαλία, χωρίς καμία αιτιολογία, παρά ένα ψέλλισμα του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας ότι  «κανονικά γίνονται όλα»!

Καθόλου κανονικά δεν γίνονται όλα.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι ομοσπονδίες και ενώσεις ιατρών, δείχνουν ότι μόλις  3.001 εμβόλια έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες το μεσημέρι στην Ελλάδα, όταν η Πορτογαλία την πρωτοχρονιά κατέγραφε 26.850, η Δανία 32.368, η Βουλγαρία 4.739 και η Γερμανία 188.553.

Σταμάτησαν να εμβολιάζονται υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. 

Ο ιός όμως είναι επιθετικός, η χώρα μπαίνει πάλι σε γενικό lockdown , ήδη έχουμε μετάλλαξη του ιού που έφτασε και στη χώρα μας και δυστυχώς, παρακολουθούμε διαψεύσεις μεταξύ υγειονομικών και υπουργείου Υγείας, ενώ όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια, ότι έχουν ακυρωθεί εμβολιασμοί , χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι αύριο Δευτέρα,  δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί σε δημόσια νοσοκομεία των πόλεων Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πύργου, Αμαλιάδας, Ναυπλίου, Άργους, Κυπαρισσίας, Καλαμάτας, Ξάνθης, Σερρών, καθώς και σε Κέντρα Υγείας της Αθήνας.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού, της κάθε κατηγορίας, των προτεραιοτήτων και  των τυχόν δυσκολιών που υπάρχουν .

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται και πάλι ότι η Κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», δείχνοντας σοβαρή ανικανότητα να αντιμετωπίσει, ένα ζήτημα που είναι κορυφαίας σημασίας, καθώς αφορά τη δημόσια υγεία σε πανδημία.

Ζητώ από την Κυβέρνηση να μας ενημερώσει με λεπτομέρεια για το σχέδιο εμβολιασμού στις υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλίας και να αιτιολογήσει, για ποιο λόγο ακύρωσε τους εμβολιασμούς στο Βόλο.

Όταν όμως δεν έχουν τη ικανότητα  να συντονίσουν σωστά τις ...ραπτομηχανές και να ράψουν τις μάσκες, μπορούν αλήθεια να συντονίσουν εθνικό σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα;»