«Πλουσιοπάροχο» πρόγραμμα ανάπλασης μιας μεγάλης περιοχής του κέντρου της Λάρισας θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει ο Δήμος Λαρισαίων μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014- 2020 και του Σχεδιασμού Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.

Πρόκειται για την «βιώσιμη ανάπτυξη», δράση για την οποία, Λάρισα και Βόλος, έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς διαθέτουν πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και θα «προικοδοτηθούν» με 25.975.000 εκ. ευρώ!

Για την πόλη της Λάρισας, όπως σημειώνει η Μαρίνα Αποστολοπούλου στην «Ελευθερία», το ενδιαφέρον του Δήμου Λαρισαίων εστιάζεται στο κομμάτι που περικλείει την περιοχή από την Τρίγωνη πλατεία μέχρι τον Σταθμό παρότι η σχετική πρόταση δεν έχει ακόμη κατατεθεί. Στο πλαίσιο του προγράμματος και ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσουν οι Δήμοι στις περιοχές που θα επιλέξουν και τις προτάσεις που θα καταθέσουν, μπορούν να λάβουν περιβαλλοντικά μέτρα, να προχωρήσουν σε ανακατασκευή ή βελτίωση δρόμων, να λάβουν μέτρα για την ποιότητα της ατμόσφαιρας, να κατασκευάσουν ποδηλατοδρόμους, να προβούν σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και προβολή στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, να στηρίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και γενικά κοινωνικές υποδομές και δράσεις και σε τομείς όπως επιχειρηματι- κότητα και η απασχόληση που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική στήριξη.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου.