Σε αναζήτηση στέγης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων. Ηδη στη Λάρισα καταφθάνουν καθημερινά, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, νέοι φοιτητές με τους γονείς τους οι οποίοι αναζητούν το σπίτι που θα στεγάσει την καινούργια τους ζωή.

Οπως δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο σύμβουλος ακίνητης περιουσίας Ξενοφών Ζαδές μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα δυάρια και ακολουθούν οι γκαρσονιέρες ενώ πολύ λιγότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν τη λύση της συγκατοίκησης και κατά συνέπεια μεγαλύτερα διαμερίσματα. Οι περιοχές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις είναι το κέντρο αλλά και οι συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο ΤΕΙ.

Οσον αφορά τα ενοίκια διαμορφώνονται για τις γκαρσονιέρες(τελευταίας εικοσαετίας), από 170-200 ευρώ ενώ για τα δυάρια(ίδιας ηλικίας) από 200-250 ευρώ.

Ο κ. Ζαδές πάντως επεσήμανε ότι η προσφορά είναι μικρή σε σχέση με τη ζήτηση καθώς η κρίση των τελευταίων χρόνων είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί δραματικά η ανοικοδόμηση. Ετσι παραμένουν προς ενοικίαση παλιά κυρίως διαμερίσματα τα οποία και δεν προτιμούν οι ενδιαφερόμενοι.

er.gr