Μια σειρά από προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Κουτσόχερου, όπως υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο ζητά να δοθούν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο Λάρισας.
Ιεραρχώντας τα προβλήματα αυτά το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: «Πρώτον, σε πρόσφατη επαφή που είχαμε ως ΕΚΝΛ, με τους πρόσφυγες, μας εκφράστηκαν έντονα παράπονα για την ποιότητα του νερού που πίνουν και πρέπει να γίνουν άμεσα αναλύσεις από ΔΕΥΑΛ, ΚΕΛΠΝΟ, για να δοθούν απαντήσεις υπεύθυνα αν είναι κατάλληλο ή όχι προς πόση.
Δεύτερον, από 1/5, που σταμάτησε το συσσίτιο και δίνεται ένα χρηματικό ποσό σε κάθε άτομο ή οικογένεια για την διατροφή τους, αυτό δεν επαρκεί. Χαρακτηριστικά σε μια 4μελή οικογένεια δίνονται 310 ευρώ το μήνα και σε μια 7μελή 550 ευρώ). Αυτό το ποσό πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να μπορούν όλοι να εξασφαλίσουν την κανονική σίτισή τους.
Τρίτον, υπάρχει πρόβλημα καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων, μετά την λήξη της σύμβασης με εταιρεία καθαρισμού, που πρέπει να δοθεί άμεση λύση με ευθύνη του Δήμου.
Τέταρτον, υπάρχει πρόβλημα μη επαρκούς υγειονομικής κάλυψης, αφού γιατρός υπάρχει μόνο πρωινές ώρες, ενώ προβληματική είναι και η μετακίνηση ασθενών προς και από τα Νοσοκομεία, με δεδομένο ότι οι πρόσφυγες δεν διαθέτουν δικά τους μέσα, κάτι που πρέπει να λυθεί, με την παρουσία γιατρού και απόγευμα, αλλά και την μεταφορά από και προς τον καταυλισμό με ασθενοφόρο.
Πέμπτον, υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση, τους προς τη Λάρισα, αφού τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια στην Μάνδρα για να πάρουν λεωφορεία της γραμμής των Τρικάλων, ενώ θα μπορούσε να δοθεί άδεια από την Περιφέρεια για δρομολόγηση αστικού λεωφορείου που θα κάνει καθημερινά ορισμένα δρομολόγια για την εξυπηρέτησή τους.
Το Εργατικό Κέντρο ζητά επίσης:
* Να επισπευθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου στην κατεύθυνση απεγκλωβισμού τους και μετάβασης τους στη χώρα που επιθυμούν.
* Να γίνει μεταφορά όλων των προσφύγων, είτε σε κατάλληλα διαμερίσματα με βάση το πρόγραμμα της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, είτε σε άλλο στεγασμένο κατάλληλο χώρο, γιατί ο χώρος που είναι εγκατεστημένοι δεν είναι κατάλληλος.
* Καμιά συμμετοχή ΜΚΟ στο θέμα των προσφύγων, την ευθύνη να έχει το κράτος και οι υπηρεσίες του».