Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταρχήν να εκφράσω την ευαρέσκειά μου, γιατί πλέον δεν γίνονται ασχήμιες στις παρελάσεις. Προφανώς, ο χρόνος μας έχει κάνει όλους σοφότερους και οι, εντός ή εκτός εισαγωγικών, αγανακτισμένοι κατανόησαν ότι είναι λάθος να αμαυρώνουν τις εθνικές εορτές.
Την εόρτειο αυτή ημέρα τιμούμε τη μνήμη όσων ύψωσαν το ανάστημά τους στις ορδές του φασισμού. Επιτρέψτε μου να μνημονεύσω ιδιαίτερα τους χιλιάδες άταφους ήρωές μας, που έπεσαν στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου και η Αλβανία, τόσες δεκαετίες μετά το έπος του ’40, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, αλλά και διμερών συμφωνιών, δεν επιτρέπει τον ενταφιασμό των οστών τους.
Το παλλαϊκό  μήνυμα εθνικής ενότητας του Όχι της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα που ξυπνούν εθνικισμοί και πάθη αλυτρωτισμού στα βαλκάνια, ενώ ο εξ ανατολών γείτονας μας με ένα παραλήρημα νέο-οθωμανισμού φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί το θεμέλιο λίθο των ελληνοτουρκικών σχέσεων που είναι η συνθήκη της Λοζάνης. Με εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε επιβουλή.
Χρόνια Πολλά».