«Ως κοινωνία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού στους απόστρατους αστυνομικούς για την αυταπάρνηση με την οποία επιτέλεσαν το καθήκον τους, υπηρετώντας την επιβολή του νόμου και της τάξης, που τους ανέθεσε η πολιτεία». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Αποστράτων Χωρ/κης και Ελληνικής Αστυνομίας ν. Λάρισας. 
Το στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του προεδρείου και των μελών του Συνδέσμου και επανέλαβε τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Αναφορικά με οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που ετέθησαν, ο κ. Χαρακόπουλος επιφυλάχθηκε να τα μεταβιβάσει στους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά είπε «θα ήταν ανεύθυνο να δεσμευθεί κανείς σήμερα για την ικανοποίηση δημοσιονομικών αιτημάτων χωρίς να γνωρίζει το χρόνο των εκλογών και τις αντοχές της οικονομίας την ημέρα της προκήρυξης τους, καθώς με την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά». 
Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου ήταν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Χρυσόμαλλος, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Διβάνης, ο γραμματέας κ. Σωτήρης Ζάχος και τα μέλη κα Ιωάννα Ανδρεοπούλου, κ. Βασίλης Ντελής και κ. Απόστολος Χατζηκωτούλας, καθὼς και οι κ. Χρήστος Τσιάντας και Θανάσης Χριστίδης εκ μέρους της Εξελεκτικής Επιτροπής.