«Ο ελληνισμός οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση με το όπλο παρά πόδα» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,  χαιρετίζοντας τις εργασίες του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών που πραγματοποιούνται στη Λάρισα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είναι μέλος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, καλωσόρισε στο θεσσαλικό κάμπο, «ιδιαίτερα τους αδελφούς μας που ήρθαν από την Κύπρο» και σημείωσε ότι «η θητεία μου ως έφεδρου αξιωματικού στον ελληνικό στρατό ήταν για εμένα ένα πολύτιμο σχολείο εμπειρίας. Ήταν μια άσκηση ευθύνης, αλλά και τριβής με τη διοίκηση, που μου φάνηκε χρήσιμη στην μετέπειτα πορεία μου στη ζωή και την πολιτική».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Όπως όλοι διαπιστώνουμε, οι μέρες που ζούμε εγκυμονούν πολλαπλούς κινδύνους. Στο εσωτερικό, η οικονομική κρίση συνεχίζεται να υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνίας, ενώ  τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας και ανομίας τείνουν να εμπεδώσουν την απουσία του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό μέτωπο το τοπίο είναι από ρευστό ως εκρηκτικό. Η ΕΕ βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας ενώ στη γειτονιά μας έχουν συσσωρευτεί σύννεφα πολέμου με την αναβίωση μεγαλοϊδεατισμών του παρελθόντος.
Για τη χώρα μας η πιο επικίνδυνη από όλες τις εξελίξεις είναι ασφαλώς η επιθετική στάση της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα διολισθαίνει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο και στον αυταρχισμό ενός ανθρώπου που οραματίζεται να γίνει σουλτάνος σε μια νεκραναστημένη οθωμανική αυτοκρατορία. Στην προσπάθειά του αυτή ο Ερντογάν αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα έκτακτων γεγονότων εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ενώπιον αυτής της κατάστασης, ο ελληνισμός οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση με το όπλο παρά πόδα. Άλλωστε, οι έφεδροι αξιωματικοί, με βαθιά συνείδηση της αποστολής τους, γνωρίζουν ότι, κυρίως, στις δύσκολες ώρες είναι που η πατρίδα μας χρειάζεται. Επομένως, το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε ως χώρα είναι μήνυμα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας.
Μαζί με τις ευχές μου για καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας, εύχομαι καλή διαμονή και φιλοξενία στη Λάρισα».