Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και ώρα 12 μ.μ. στο χώρο του Δημαρχείου στο Μακρυχώρι σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Γραφείο Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας στους εργαζόμενους του Δήμου Τεμπών. Ομιλητές ήταν οι διασώστες κ. Ξενοφών Λέτσας  και Αντώνιος Βαρσαμής  οι οποίοι μέσα από την αξιόλογη και με σύγχρονο εποπτικό υλικό παρουσίασή τους βοήθησαν τους  εργαζομένους να κατανοήσουν τους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης πιθανών ατυχημάτων στον εργασιακό τους χώρο. Εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου, τα μαθήματα Α’ Βοηθειών παρακολούθησαν η μαία και οι επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Γόννων.

Η διεξαγωγή του παραπάνω σεμιναρίου έγινε με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης του Τομέα Υγείας κα Τσιόπα Γεωργία σε συνεργασία με τη γιατρό εργασία του Δήμου Τεμπών, κα Τριανταφυλλιά Δεληγιαννίδου . 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών,Κώστας Κολλάτος , οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Νταφούλης,  Κώστας Τσεργάς ,  Θωμάς Τσαπλές  καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  Ξανθή Ζησάκη , Γεώργιος Κυρίτσης και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ.Άννα  Καραπάνου.