Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν στην 3η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ  για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου  με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη». Η  προσομοίωση, που διοργανώθηκε από την ΚΟΙΝΣΕΠ «ΡΟΗ», διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 14-16 Δεκεμβρίου 2018 και συμμετείχαν μαθητές  από σχολεία της Ελλάδας Δημόσια και Ιδιωτικά, της Κύπρου, της Γερμανικής και Αλβανικής Ομογένειας.
Οι εργασίες της προσομοίωσης διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» και στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Στην προσομοίωση, οι συμμετέχοντες μαθητές επιμορφώθηκαν στο πλαίσιο  λειτουργίας του ΟΗΕ, το  οποίο διέπεται από το  Διεθνές  Δίκαιο και τις αρχές  της διεθνούς διπλωματίας. Υιοθετώντας τη νοοτροπία ενός πολίτη του κόσμου συνειδητοποίησαν  ότι μπορούν, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις ρητορικές τους ικανότητες να διαφυλάξουν και να διεκδικήσουν τη  προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, χρησιμοποιώντας τη διαπραγμάτευση και τις διαδικασίες εφαρμογής των σχετικών διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ.
Παράλληλα ανέλαβαν τον ρόλο διπλωματών διαφόρων κρατών-μελών του ΟΗΕ, ερεύνησαν διεθνή ζητήματα της επικαιρότητας, και στο πλαίσιο των επιτροπών του ΟΗΕ πρότειναν λύσεις με μορφή «ψηφισμάτων».
Στην ομάδα συμμετείχαν μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, αξιοποιώντας γνώσεις και δεξιότητες από συναφή διδακτικά αντικείμενα του σχολικού προγράμματος. Οι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό,  αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις,  είχαν  την ευκαιρία να συναντηθούν με μαθητές από άλλα σχολεία και να αποκτήσουν νέους φίλους.
Από το 9ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι μαθήτριες της Γ΄τάξης Γκουντάρα Αυθεντία και Τελάλη Βασιλική. Την Υποστήριξη της Ομάδας (προετοιμασία και συνοδεία μαθητών)  είχαν η Δ/ντρια του σχολείου Παλαιομίχα Ρούλα και η Εκπαιδευτικός Δαβή Ελευθερία.