Κλίμα αναστάτωσης δημιουργούν οι προχθεσινές αποφάσεις του διορισμένου από την κυβέρνηση, συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νίκ. Ντίτορα, να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες διευθυντές και προϊστάμενοι Τμημάτων, καθώς στο όνομα της «αποκατάστασης της τάξης» στην πραγματικότητα «ξηλώνονται» υπηρεσιακά στελέχη που τοποθετήθηκαν επί θητείας Καλλιόπης Γερακούδη από το 2011 και μετά.

 Ένα – ένα τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας ενημερώνονται από χθες για τη μετακίνησή τους σε άλλες Υπηρεσίες με απόφαση του κ. Ντίτορα ο οποίος έχει τέτοια δυνατότητα βασιζόμενος, τυπικά στην πολυσυζητημένη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ουσιαστικά, στη διαχρονική απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που ενώ θα διασφάλιζαν αντικειμενικά κριτήρια στις επιλογές στελεχών, δεν λειτουργούν από το 2010.

 Οι αποφάσεις του κ. Ντίτορα – που διετέλεσε και αντινομάρχης Μαγνησίας επί νομαρχίας Απ. Παπατόλια - μάλλον δεν αιφνιδίασαν τους εμπλεκόμενους καθώς τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν με τον «αποκεφαλισμό» πέντε στελεχών της Αποκεντρωμένης που εκτιμάται ότι βασίσθηκαν επίσης σε γνωμάτευση του ΝΣΚ που φαίνεται πως έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προχθεσινές αποφάσεις του συντονιστή και πρώην δασάρχη Βόλου Νικ. Ντίτορα εστιάζουν στη Διεύθυνση Δασών. Υπάλληλοι επιθυμώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, με δεδομένο ότι οι αποφάσεις έχουν ατομικό χαρακτήρα και δεν συμπεριλαμβάνονται σε μια ενιαία απόφαση, εκτιμούν πως οι υπογραφές Ντίτορα για αντικαταστάσεις αφορούν σε δεκάδες προϊσταμένους αλλά στην πραγματικότητα από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλούνται από τις αλληλοδιαδοχικές μετακινήσεις, είναι διπλάσιες.

Βαγγέλης Κακκάρας (Ελευθερία)