Με μεγάλη συμμετοχή ομάδων πραγματοποιήθηκε το 2ο Τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ  που διοργάνωσε τη Δευτέρα 25 Ιούνη, η ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ, με σύνθημα: “Πέτα τη μπάλα στο καλάθι! Όχι τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά”.

Το τουρνουά έγινε με αφορμή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών 26/6. Αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί στη πλατεία Λαμπρούλη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αλκαζάρ.
Δεκάδες μαθητές από αθλητικά σωματεία του νομού αλλά και άλλοι που αγαπάνε το άθλημα παραβρέθηκαν στο τουρνουά για να στείλουν μήνυμα μαζί με την ΚΝΕ «για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δώσεις». Εκεί βρισκόταν γονείς, νέοι εργαζόμενοι, σπουδαστές, άνθρωποι του αθλητισμού. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νέων Κομμουνιστών που τις προηγούμενες μέρες εξορμούσαν σε σχολεία, πάρκα, αθλητικά κέντρα και γήπεδα με το κάλεσμα για την συγκεκριμένη μέρα. Η ΕΣΚΑΘ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας) στήριξε έμπρακτα για άλλη μια χρονιά την πρωτοβουλία της ΚΝΕ με κάθε τρόπο ενημερώνοντας ταυτόχρονα και αθλητικά σωματεία για την διεξαγωγή του Τουρνουά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, αντιπροσωπεία του παραρτήματος Λάρισας του ΕΣΥΝ. Μεταξύ των ανθρώπων του αθλητισμού που έδωσαν το παρών ήταν ο Γρηγόρης Γιασάρης, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής του Ερμή Αγιάς. Οι ενώσεις διαιτητών και κριτών καλαθοσφαίρισης στήριξαν με το δυναμικό τους την διοργάνωση.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Γιασάρης, ως μέλος και του ΔΣ του παραρτήματος Λάρισας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Χαιρετίζουμε την κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος για την πρωτοβουλία και φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά τον Ναρκωτικών να κάνει αυτή την αθλητική δραστηριότητα και να δείξει μέσα από αυτή την αξία του αθλητισμού, που έχει ως στόχο την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου και κυρίως την πρόληψη απέναντι στην εξάρτηση. Το ΕΣΥΝ καλεί τον κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό να κάνουν την επιλογή τους, να δυναμώσουμε όλοι μαζί το αντιναρκωτικό μέτωπο, να διαλέξουν την διεκδίκηση, να προσπαθήσουμε να παλέψουμε, να γίνουμε πρωταγωνιστές στην ίδια μας τη ζωή».
Ο Αλέξης Κιτσιούλης μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Η συζήτηση για την νομιμοποίηση της κάνναβης, είναι η νομιμοποίηση των αιτίων της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας. Η ανεργία, η οικονομική και η πολιτιστική φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η έλλειψη επιλογών, είναι το κοινωνικό υπόβαθρο της χρήσης της εξάρτησης. Αιτίες βαθιές δεμένες με το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης που η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβέρνησης υπηρετούν. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά κλείνοντας τα μάτια στην τραγωδία που αυτά προκαλούν. Το ναρκωτικό όπως και να το βαφτίσουν παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει την συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση». Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι: «Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά γιατί όπως έγραψε και ο Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ "Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι».
Ακολούθησαν οι κληρώσεις για τα ζευγάρια των αγώνων και ξεκίνησαν τα ματς όπου προσέφεραν όμορφες στιγμές και θέαμα στους παρευρισκόμενους. Στο χώρο του τουρνουά νέοι άνθρωποι συμπλήρωναν το ερωτηματολόγιο της οργάνωσης που είχε φτιαχτεί για την συγκεκριμένη μέρα, επίσης διακινούνταν υλικά και μπροσούρες με τις θέσεις της ΚΝΕ όπως και ένα ιδιαίτερο μπλουζάκι που έφτιαξε το ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.
Το τουρνουά έγινε σε δύο κατηγορίες, Γυμνασίων και Λυκείων, επίσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός τρίποντων, ενώ στο τέλος του τουρνουά έγιναν οι βραβεύσεις και οι απονομές από την ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ.
Τιμητική πλακέτα παρέλαβε η ΕΣΚΑΘ ενώ αναμνηστικά για την συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία δόθηκαν στο ΕΣΥΝ, στους διαιτητές και τους κριτές του τουρνουά, σε όλες τις ομάδες και τα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν. Στη νικήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας δόθηκε κύπελλο ενώ το βραβείο για κάθε παίχτη ήταν η δωρεάν συμμετοχή του στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο – Κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Πάτρα. Στους ηττημένους των τελικών δόθηκαν μετάλλια όπως και στους αθλητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό τριπόντων.