Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντησε, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, στο γραφείο του, την πρέσβη της Ινδίας κα Shamma Jain. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή των δύο χωρών και τις εμπορικές σχέσεις οι οποίες όσο περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και πιο στενές.
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του Υφυπουργού για τα ελληνικά μήλα για τα οποία μετά από συστηματική συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο χωρών, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμαστικές αποστολές τους στην Ινδία. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της ινδικής κυβέρνησης, των όρων και προϋποθέσεων βάσει των οποίων θα επιτραπούν πλήρως οι εξαγωγές μας.
Από την πλευρά της η πρέσβης ανέφερε τις δυνατότητες που έχει η Ινδία τόσο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων (μάνγκο, ρύζι μπασμάτι, τσάι κλπ), όσο και στη διάθεση να καταναλώσει ποιοτικά ευρωπαϊκά προϊόντα όπως τα ελληνικά (ελαιόλαδο, γιαούρτι, ελιές, πορτοκάλια κλπ).
Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε να διοργανωθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα συνάντηση Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία.