Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνόδευσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε και το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Μετά τις επισκέψεις και την ενημέρωση που είχαν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα τελευταία χρόνια, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε μια σταθερή πτώση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Κυριαρχεί δικαιολογημένα η αίσθηση ότι το κράτος δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του, αφήνοντας να καλπάζει η ανομία και η ασυδοσία περιθωριακών ομάδων και εγκληματικών στοιχείων. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υποτίθεται, Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί με αξιοσημείωτη συνέπεια τις ιδεοληπτικές εμμονές του κυβερνώντος κόμματος, επιβάλλοντας την ανοχή σε παράνομες και βίαιες ενέργειες. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται γι’ αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα ξέφραγο αμπέλι, είναι οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι δίνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τη μάχη τους ενάντια στο έγκλημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι δεν απολαμβάνουν της δέουσας κάλυψης από την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, ενώ και οι απολαβές τους δεν ανταποκρίνονται στο έργο που επιτελούν.
Το ίδιο ισχύει και για το Πυροσβεστικό Σώμα, τον ηρωισμό των ανθρώπων του είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όλοι οι Έλληνες κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όλοι εκτός, και πάλι της ανεπαρκέστατης ηγεσίας του υπουργείου, που αντιθέτως συκοφάντησε και υποτίμησε την προσφορά των πυροσβεστών, ενώ ακόμη κάπνιζαν τα αποκαΐδια από τις μεγάλες φωτιές. Κι αυτή η ανοίκεια επίθεση είχε την αιτία της στην έλλειψη θάρρους για την ανάληψη των σοβαρών ευθυνών για την ανελλιπή προετοιμασία για την φετινή αντιπυρική προστασία.
Το ανθρώπινο δυναμικό τόσο της ΕΛΑΣ όσο και του ΠΣ μας εγγυάται ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, μπορούμε να καταστήσουμε την Ελλάδα χώρα ευνομούμενη, με πολίτες που απολαμβάνουν το αγαθό της ασφάλειας και που νοιώθουν το κράτος δίπλα τους. Για τούτο, όμως, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να πιστεύει πραγματικά στην αποστολή τους, χωρίς ιδεοληψίες αλλά με υπευθυνότητα. Και μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα αναλάβει τις τύχες της χώρας».