Η Ε.Γ του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών Θεσσαλίας  και συζήτησε το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται για τους ασφαλισμένους  με την εφαρμογή του νέου συστήματος χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών - γυαλιών οράσεως,
Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μόνο δύο καταστήματα οπτικών υπέγραψαν τη νέα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο και πιο σοβαρό στα παιδιά, όπου τα γυαλιά είναι απαραίτητα και παίξουν σημαντικό ρόλο στη ασφάλιση της σωστής ανάπτυξης της όρασης.
Εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο  βρίσκονται οι ασφαλισμένοι, που καλούνται να πληρώσουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό  τη δαπάνη για την αγορά γυαλιών οράσεως και οπτικών ειδών.
Η Ε.Γ του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή του νέου συστήματος χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών - γυαλιών οράσεως. Οι ασφαλισμένοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο !