Ο αναπληρωτής υπουργός και αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Λάρισα, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με λαμπρότητα με τη συμμετοχή μαθητών και συλλόγων ανακοίνωσαν οι Δήμοι του νομού Λάρισας.

 Δήμος Αγιάς:  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα το πρωί, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορτές με ομιλίες, ποιήματα και σκετς, ενώ στις 11:30 π.μ. θα αποδοθούν τιμές στο Ηρώο των Πεσόντων από τους μαθητές, παρουσία των Τοπικών Αρχών. Αύριο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον διευθυντή του Γυμνασίου κ. Κουλιόπουλο. Στις 11 π.μ., θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στε- φάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος. Στις 11:30 π.μ., θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ. 

Δήμος Ελασσόνας Αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Εθνικός Ύμνος. Στις 11 π.μ. έναρξη παρέλασης ενώπιον των αρχών της πόλης. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολου- θήσει δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο Πνευματικό Κέντρο. 

Δήμος Κιλελέρ Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμος Κιλελέρ δημοσιοποίησε το εξής πρόγραμμα. Προσέλευση των αρχών στον χώρο του ΚΑΠΗ στη Νίκαια στις 9:30 και στη συνέχεια εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η νηπιαγωγός του νηπιαγωγείου Νίκαιας κ. Ευαγγελία Σφήκα. Στη συνέχεια, στις 10:45 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου στην πλατεία. Η εκδήλωση θα περατωθεί με παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Νίκαιας επί της οδού Φαρσάλων, παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου, και δεξίωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κιλελέρ στο κτίριο του ΚΑΠΗ.