Οι Απόκριες αποτελούν μια ιδιαίτερη περίοδο για όλη την Ελλάδα καθώς αφενός προσφέρεται για μεταμφιέσεις, χορό και γλέντι, ιδίως το τελευταίο τριήμερο, αφετέρου αρχίζει η προετοιμασία για τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής. 

Στη Λάρισα από πέρσι, η Αποκριά άρχισε να γιορτάζεται με παραδοσιακό χρώμα, ιδιαίτερα το τελευταίο Σάββατο, με τα «μπουλούκια». Έτσι, κι αυτό το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (12 Μαρτίου) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιείται από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Το μασκάρεμα, τα δρώμενα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι κλπ), οι χοροί, τα όργανα και οι συμμετέχοντες, κρατούν αμείωτο το κέφι για αρκετές ώρες στο κέντρο της πόλης.

Τα μπουλούκια θα πορευτούν στους κεντρικούς δρόμους, με ενδιάμεσους σταθμούς σε πεζόδρομους και πλατείες, συνοδεία μουσικών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων. 

Ξεκινώντας γύρω στις 11:30 το πρωί από διαφορετικά σημεία - γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, τα μπουλούκια θα καταλήξουν κατά τη 1:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι. 

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, o Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμμης “Καντρίλιες ο Γαρουφαλιής” από την Κέρκυρα. 

Εξάλλου, νωρίτερα, από τις 11:30, και μέχρι να φτάσουν στο κέντρο τα μπουλούκια, την ατμόσφαιρα της γιορτής θα “ζεστάνει” το γνωστό σύνολο κρουστών από τη Θεσσαλονίκη “Paranaue”. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εντάσσεται και η παρουσία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου με stand για ενημέρωση και διάθεση προϊόντος (κέρασμα τσίπουρου) από τις 11:00 - 15:00 στην πλατεία Ταχυδρομείου.