Σαφές μήνυμα σε όσους δημάρχους αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες ζητούν τη δρομολόγηση λεωφορείων σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης των λιγοστών κατοίκων στέλνει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βασίλης Μανδηλάς, απαντώντας σε συνεχή αιτήματα.

Δεδομένης της αδυναμίας του Ταμείου να στηρίξει τις άγονες γραμμές, ο κ. Μανδηλάς σε επαφές με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες έχει προτείνει την αναζήτηση μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενός χρηματοδοτικού προγράμματος, που θα επιδοτεί δύο δρομολόγια λεωφορείων ημερησίως σε όλα τα απομακρυσμένα χωριά, το κόστος του οποίου δεν θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ετησίως.

Παρά τα αυστηρά προληπτικά μέτρα, η κίνηση του επιβατικού κοινού παραμένει μειωμένη είτε γιατί υπάρχει φόβος σε μερίδα των επιβατών είτε περιορίστηκαν οι ανάγκες σε μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΤΕΛ, η επιβατική κίνηση παραμένει μειωμένη και βρίσκεται στο 50% της κίνησης προ κορωνοϊού τόσο στα δρομολόγια εντός του νομού όσο και στα δρομολόγια «φιλέτα» από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Κατσανάκης Ελευθερία