Μετά το κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό, ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά -από το 2018- στη μείωση και των τελών καθαριότητας και φωτισμού, κατά 5% για τους πολίτες και κατά 20% για τους επαγγελματίες. 

Πολλές δημοτικές αρχές για να αναδείξουν την κοινωνική τους πολιτική δεν προχωρούσαν σε αυξήσεις τονίζοντας το «πάγωμα» των τελών, αλλά σήμερα, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ο Δήμος Λάρισας μειώνει τα ανταποδοτικά τέλη. Η μείωση των τελών κατά 5% στους πολίτες αφορά στους κατοίκους της Λάρισας και της Γιάννουλης, ενώ εξισώνονται οι συντελεστές στα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας με την Τερψιθέα. 

Από τη μεγαλύτερη (20%) μείωση των τελών στον επαγγελματικό κόσμο, εξαιρούνται ωστόσο τράπεζες, σούπερ μάρκετ, κλινικές και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στη ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται όλες οι ευπαθείς ομάδες καθώς εντάσσονται οι τρί- τεκνοι, οι μακροχρόνια άνεργοι αλλά και οι μονογονεϊκές οικογένειες. 

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από την εφαρμογή του μέτρου ο Δήμος Λαρισαίων θα απολέσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ από τα έσοδά του αλλά όπως και στα τέλη με το νερό, έτσι και με τα ανταποδοτικά τέλη, προτάχθηκε η κοινωνική πολιτική. 

Η εισήγηση εγκρίθηκε προχθές από την Οικονομική Επιτροπή και ο «επανακαθο- ρισμός κατηγοριών υπόχρεων και αναπροσαρμογή συντελεστών τελών καθαριότητας και φωτισμού» θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη. «Η πρότασή μας» δηλώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, «αποτελεί ακόμα μία ένδειξη της συνολικής μας προσπάθειας για στήριξη των συμπολιτών μας, μέσα στην περίοδο της κρίσης». 

Bαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)