Το σχέδιο υποβλήθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας που ήταν φορέας συντονισμού και διαχείρισης της κοινοπραξίας AGROLOGISTICS που συμμετέχουν τα Επιμελητήρια Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών. 

Με το σχέδιο αντιμετωπίζονται διαπιστωμένες ανάγκες κατάρτισης στους τρόπους με τους οποίους οργανώνεται η εφοδιαστική αλυσίδα και αναβαθμίζονται λειτουργικά αγροτικές ΜΜΕ με την ενσωμάτωση Ν. Τεχνολογιών και διευρύνονται οι δυνατότητες για παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ παραγωγών και εταιρειών του κλάδου.

Το επιμελητήριο Λάρισας γνωρίζοντας τη σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας και των ποιοτικών και χαμηλού κόστους υπηρεσιών logistics για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, διαβλέποντας τις προοπτικές του νέου, δυναμικού και σε πολλούς άγνωστου κόσμου των agrologistics, θέλοντας να συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκέπτονται και επιχειρούν οι Μ.Μ.Ε στην Θεσσαλία, υπέβαλε το σχέδιο ώστε μέλη και στελέχη ΜΜΕ του αγροτικού τομέα να αποκτήσουν πρόσβαση σε σωστές πηγές πληροφόρησης και να συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων τους με την υιοθέτηση σωστά σχεδιασμένων και κοστολογημένων υπηρεσιών agrologistics.

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε για 2 χρόνια από το ERASMUS+ VET STAFF/ 2014-1-EL01-KA102-000197 και προέβλεπε 4 ροές προς Ιταλία (Μπολόνια), Αυστρία (Βιέννη), Ισπανία (Σαραγόσα) και Αγγλία (Μπράιτον – Νότιο Λονδίνο).

Η υλοποίηση του σχεδίου συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα μέσα από την δημιουργική συνεργασία των τριών παραγωγικών κλάδων, δηλαδή του Πρωτογενή με «καθαρή» παραγωγή και παραγωγή ΠΟΠ, του Δευτερογενή με σύγχρονες λύσεις μεταποίησης, καινοτομικά προϊόντα και συσκευασία και του Τριτογενή με σύγχρονη διαχείριση προϊόντος, logistics, marketing και εξαγωγές.