Σε μήνυμά του προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Γ. Καψάλης αναφέρει τα εξής: "Είναι γνωστό ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θεωρούνται εφαλτήριο για την εκπλήρωση των προσδοκιών και των στόχων  όλων των μαθητών.
Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να απευθυνθώ στους υποψήφιους και υποψήφιες όλων των λυκείων.
Η πολύχρονη και επίμοχθη προσπάθεια των μαθητών  φτάνει στο τέλος με την ευχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία στάθηκε θερμός υποστηρικτής και πολύτιμος αρωγός στον προσωπικό σας αγώνα, να επιτευχθούν οι στόχοι σας . Από την πλευρά της Δ/νσης  σας διαβεβαιώνουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα ότι έχει διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και αδιάβλητη διαδικασία των εξετάσεων .
Εύχομαι από καρδιάς να προσέλθετε στις εξετάσεις, με αισιοδοξία, πίστη στον εαυτό σας, αποφασιστικότητα, θάρρος και δύναμη που αποκτήσατε όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενοι στα μαθητικά θρανία και να ολοκληρώσετε  την προσωπική σας προσπάθεια και τον αγώνα που κληθήκατε να δώσετε με την ηθική και πολύπλευρη συμπαράσταση των οικογενειών σας.
Να θυμάστε πάντα ότι η επιτυχία είναι ένα ταξίδι και όχι ο προορισμός και το όποιο αποτέλεσμα, δεν ακυρώνει την προσπάθεια και τον μόχθο του καθενός ούτε πρέπει ν’ αποτελέσει τροχοπέδη στα όνειρά σας, αλλά εκκίνηση με πείσμα και λαχτάρα για μια αλλιώτικη νίκη στο μέλλον, χωρίς εκπτώσεις στα όνειρα, χωρίς μετριότητα στην προσπάθεια ενθυμούμενοι ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο γι’ αυτόν που προσπαθεί.
Να σας υπενθυμίσω ότι πρέπει να προσέλθετε στα εξεταστικά κέντρα εγκαίρως φέροντας μαζί σας το βασικό αποδεικτικό στοιχείο, το Δελτίο εξεταζομένου και δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας βιβλία, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα (ακόμα και αν τα έχετε απενεργοποιήσει), διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, άλλα αντικείμενα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετά- σεις
Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, έχει την υποχρέωση να  το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Η  κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.
Οι υποψήφιοι/ες που  αναγκάζονται να απέχουν από τις εξετάσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, έχουν δικαίωμα βάσει των δικαιολογητικών τους να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο, εφόσον το ζητήσουν  και διαγωνίζονται σε όλα τα μαθήματα που έχουν δηλώσει στην αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου και όχι μόνο σε όσα απουσίασαν.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ, που ύστερα από τις απολυτήριες (για τα ΓΕ.Λ.) ή τις απολυτήριες και πτυχιακές (για τα ΕΠΑ.Λ.) εξετάσεις 2017 της πρώτης εξεταστικής περιόδου παραπέμπονται στην ειδική εξεταστική περίοδο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, δικαιούνται να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση που οι ανωτέρω μαθητές δεν αποκτήσουν απολυτήριο ή απολυτήριο και πτυχίο αντίστοιχα τον Ιούνιο, ύστερα από τις εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου, η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις θεωρείται άκυρη και αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Τέλος εν όψει των Πανελλαδικών εξετάσεων και δεδομένου του ιδιαίτερου άγχους που βιώνουν οι υποψήφιοι μαθητές, οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.Ν.Λ. «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» θα βρίσκονται στη διάθεση των μαθητών που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης.
Καλή Επιτυχία".