Η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά ορίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν αγωγές, τόνισε σήμερα από τη Λάρισα ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, συμπληρώνοντας όμως πως μπορούν να δοθούν σε βάθος μερικών ετών αλλά και να γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές προς το κράτος.
Οι συνταξιούχοι με τις αιτήσεις μπορούν να διακόψουν την παραγραφή για τα αναδρομικά, καθώς η κατάθεση της αίτησης αναστέλλει την παραγραφή και δίνει σύμφωνα με τον γνωστό νομικό Αλέξη Μητρόπουλο, τη δυνατότητα στον συνταξιούχο να σκεφτεί τι θα κάνει, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα έχει ληφθεί και η όποια πολιτική απόφαση, η οποία μάλιστα, θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων. Δεν χρειάζεται είπε ο κ. Μητρόπουλος να προχωρούν σε αγωγές και να ξοδεύονται...Τονίζει, μάλιστα, ότι η απόφαση του ΣτΕ ορίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν αγωγές.
Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος επιμένει στη θέση του πως ανοίγει παράθυρο για να πάρουν αναδρομικά και οι βουλευτές ύψους 24.000 ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Βουλής για το αντίθετο. Ο κ. Βούτσης είχε πει ότι με βάση νόμο του 2008 έχει αποσυνδεθεί ο μισθός των βουλευτών από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, άρα και της αντίστοιχης αποζημίωσης, με τον κ. Μητρόπουλο όμως να αναφέρει ότι αυτός ο νόμος έχει κριθεί αντισυνταγματικός.
Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της καθαρίστριας από το Βόλο που βρέθηκε στη φυλακή, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σκληρή ρύθμιση σε ανθρώπους που είχαν πλαστογραφήσει δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους σε κάποια θέση εργασίας του Δημοσίου. που πρέπει να καταργηθεί.

thessaliatv.gr