Με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής) και με κατάθεση στεφάνων εκπροσώπων Αρχών, φορέων και συλλόγων, κορυφώθηκαν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις στην μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα.

Στην τελετή παρέστη εξάλλου και ο πρόεδρος του ΚΙΣ και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαβίδ Σαλτιέλ, τονίζοντας ότι οι μνήμες παραμένουν ζωντανές προκειμένου να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα στο μέλλον. Σημείωσε επίσης ότι η ανοδική τάση του ρατσισμού αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας και προβληματισμού για όλους.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την κατάθεση στεφάνων όταν παιδιά παρουσίασαν πανό με τη λέξη «θυμόμαστε» να αναγράφεται επάνω σ- αυτό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε στην Ιερά Συναγωγή Λάρισαςστις η τελετή για το άναμμα κεριών στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Επίσης η μοναδική εν ζωή όμηρος στρατοπέδων συγκέντρωσης, Νάκη Μπέγα, παρουσίασε με ιδιαίτερη συγκίνηση τις μνήμες της στους παρευρισκόμενους.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)