Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των μοντελιστών στην  2η Έκθεση Στατικού Μοντελισμού που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο θέατρο του ΟΥΗΛ από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο  Σάπκα, παρουσία του διοικητή της 348 Μ.Τ.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, μοντελιστών και πολλών άλλων που επισκέφθηκαν να δούνε από κοντά τα εκθέματα.
Μάλιστα πολλά από αυτά είναι μοναδικά, όπως το κάστρο από την ταινία, » ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», το «F 14» TOMKAT,τα «FANTOM» της Πολεμικής μας Αεροπορίας και πολλά άλλα που πραγματικά αναδεικνύουν τον μοντελισμό που φανερώνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λέσχης Στατικού Μοντελισμού Λάρισας κ. Πέτρος Μυλωνής ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Λαρισαίων για την βοήθεια που προσφέρει στους μοντελιστές(η Λέσχη στεγάζεται στο Μύλο του Παππά) και ειδικότερα στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα που πήρε αμέσως μετά το λόγο και εξήρε την προσπάθεια των μοντελιστών, τονίζοντας ότι «ο μοντελισμός είναι ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό χόμπι».
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Διοικητή της  της 348 Μ.Τ.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους μοντελιστές για τα αριστουργήματα τους.
Να σημειωθεί ότι η  έκθεση  είναι  , αφιερωμένη στη Μοίρα της 348 Μ.Τ.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας (που πριν λίγες μέρες ανέστειλε τη λειτουργία της), με θέμα «Αεροφωτογράφιση στην Ελλάδα», στην οποία και  δόθηκε  βραβείο καλύτερου εκθέματος.
Η έκθεση που έχει ανοίξει από την περασμένη Τετάρτη για τους επισκέπτες διήρκησε μέχρι σήμερα το μεσημέρι.  Επίσης, κατά τη διεξαγωγή της έκθεσης πραγματοποιούνται  και παράλληλες εκδηλώσεις, με κορύφωση σήμερα  Σάββατο και αύριο  Κυριακή που  περιλαμβάνουν εργαστήρια παιδικών τμημάτων της Λέσχης, εκπαίδευση σε πτήση DRONES, σεμινάρια μοντελισμού για αρχάριους και έμπειρους μοντελιστές, αναφορικά με τα χρώματα, αναμείξεις χρωμάτων και τεχνικές χρήσης πινέλου και αερογράφου, καθώς επίσης και άλλων μυστικών και τεχνικών του μοντελισμού.
Στον χώρο της έκθεσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού της Λέσχης Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, βρίσκεται κλιμάκιο του SAVE M.O.R.A.S, για ενημέρωση του κοινού για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών.
ert.gr