Τη νέα τους μουσικοχορευτική παράσταση με γενικό τίτλο « Ορατά κι Αόρατα της Φύσης - Η αρμονία των Τεσσάρων…» θα παρουσιάσουν στο κοινό της Λάρισας οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Ε.Σ ΧΑΛΚΗΣ», «Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ», «Μ.Ε.Σ ΑΒΕΡΩΦ ``ΘΕΤΤΑΛΟΣ``», «Μ.Ε.Σ ΓΛΑΥΚΗΣ», «Π.Σ ΠΥΡΓΕΤΟΥ» και «Μ.Ε.Σ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ» την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 9.15 στο Κηποθέατρο Λάρισας.
Ο τίτλος της παράστασης παραπέμπει στις κοσμογονικές και οντολογικές αντιλήψεις που εκφράστηκαν ήδη από την ελληνική αρχαιότητα. Ο στόχος του είναι να μας προβληματίσει και να θέσει σε εγρήγορση τη σκέψη μας γύρω από τα  θεμέλια συστατικά της φύσης που δεν είναι άλλα από τον αέρα ,τη γη, τη φωτιά και το νερό, σε καθένα από τα οποία ή στο αρμονικό σύνολό τους οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και οι σύγχρονοι μελετητές αποδίδουν την γένεση των πάντων.
Μέσα από το χορό και το τραγούδι οι χορευτές θα παρουσιάσουν με θεατρικότητα τη θέση των τεσσάρων γενεσιουργών δυνάμεων στη λαϊκή παράδοση, αποκαλύπτοντας τις ευεργετικές αλλά και καταστροφικές τους ιδιότητες, μέσα από τη σύνδεσή τους με έθιμα και παραδόσεις που οι ρίζες τους παραπέμπουν στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
Αέρας, Γη, Φωτιά, Νερό: Οι ζωτικές δυνάμεις της δημιουργίας. Τέσσερα στοιχεία της φύσης και του πλανήτη με τα οποία βρισκόμαστε σε μόνιμη μάχη. Από τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους οικοδομούνται όλα τα υλικά και άυλα, ορατά κι αόρατα αντικείμενα του Σύμπαντος. Παράλληλα, λειτουργούν ως σύμβολα της ζωής, του νου και άλλοτε της παρακμής και του θανάτου.
Αέρας: Σύμβολο ύψιστης απελευθέρωσης και δύναμης του νου. Αεικίνητος και ζωηρός, ταυτόσημος με την ορμή, την τόλμη και την επιτάχυνση.Κινεί τους ανεμόμυλους, φουσκώνει τα πανιά,  διασπείρει μυρωδιές κι αρώματα, παρασύρει τη φαντασία.
Γη: Η μήτρα της ζωής. Τα βουνά, οι βράχοι και το γόνιμο έδαφος. Σύμβολο γονιμότητας, αναπαραγωγής, καρποφορίας, αλλά και  θανάτου. Από χώμα γεννηθήκαμε και χώμα θα γίνουμε.
Φωτιά: Σύμβολο της νόησης και της πνευματικής δύναμης. Έχει εξαγνιστικές αλλά και καταστροφικές ιδιότητες.
Νερό: Σύμβολο εξαγνισμού και καθαρμού. Λυτρωτικό και ζωοποιό, ήρεμο κι ορμητικό. Ανεξάντλητη πηγή ζωής για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.
Οι συντελεστές της παράστασης θα συνδέσουν τολμηρά αέρηδες κι αερικά. Θα αναδείξουν την κακοτράχαλη γη και τους αγώνες για την υπεράσπισή της. Θα παρουσιάσουν τις απόκρυφες δυνάμεις της φωτιάς  και θα στροβιλιστούν όπως οι δίνες του νερού.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων: «Ε.Σ ΧΑΛΚΗΣ», «Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ», «Μ.Ε.Σ ΑΒΕΡΩΦ ``ΘΕΤΤΑΛΟΣ``», «Μ.Ε.Σ ΓΛΑΥΚΗΣ», «Π.Σ ΠΥΡΓΕΤΟΥ», «Μ.Ε.Σ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ», «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΝΩΝ ``ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ``» και η «ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ‘’ΞΕΝΙΟΙ ΚΡΗΤΕΣ``».
Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Παναγιώτης Λάλεζας (τραγούδι), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο, φλογέρα), Μάριος Σαρακατσιάνος (Λαούτο-τραγούδι),Λευτέρης Γάλος (Βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (Κρουστά), Γεράκης Τσαρμαντίδης (Κλαρίνο, Τσαμπούνα, Ζουρνάς), Στάθης Γκαντίρης (Γκάιντα, Ζουρνάς), Κωστής Κυριτσάκης (Κρητική λύρα-τραγούδι), Μπορμπουδάκης Μάριος (Λαούτο- τραγούδι), Θοδωρής Κυριλλίδης (Ποντιακή Λύρα),Γκόγκουρας Δημήτρης(Μπουζούκι)
Η ιδέα και η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον κ.Σωτήρη Καραβασίλη.
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ.
Παιδιά ετών δωρεάν