Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας και η ενοποίηση του με το ιστορικό κέντρο της πόλης, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Περραιβικής Τρίπολης του Δήμου Ελασσόνας, η ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών και η σύνδεση της με τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους, η ανάδειξη της Ακρόπολης των Φαρσάλων καθώςκαι η έγκριση και δημιουργία Μουσείου στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, ήταν τα βασικά θέματα της ατζέντας που έθεσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στην υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, σε συνάντηση εργασίας που είχαν στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε με την υπουργό Πολιτισμού όλα τα μεγάλα έργα πολιτισμού που αφορούν το νομό της Λάρισας.

Η κα Μενδώνη είναι μια γυναίκα του πολιτισμού, με βαθιά γνώση του αντικειμένου και γνωρίζει πολύ καλά τόσο τις προτεραιότητες του τομέα που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης των μεγάλων αυτών έργων. Φεύγω από τη συνάντηση αυτή πιο αισιόδοξη για την επόμενη, πολιτιστικήμέρα του νομού Λάρισας.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η ανάδειξη των σπουδαίων πολιτιστικών μνημείων του νομού είναι μια εκ των ακρογωνιαίων πολιτικών ανάπτυξης του. Οι επίσημες ανακοινώσεις της κα υπουργού θα αναδείξουν αυτή ακριβώς την παράμετρο».