Με έντονο παραδοσιακό χρώμα θα γιορταστούν και οι φετινές Αποκριές στην πόλη της Λάρισας. 

Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (12 Μαρτίου) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε συνεργασία με την  Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Όπως πέρσι, τα μπουλούκια θα πορευτούν στο κέντρο της πόλης συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων. 

Τα μπουλούκια ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία - γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι. 

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, o Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμμης “Καντρίλιες ο Γαρουφαλιής” από την Κέρκυρα. 

Τα μπουλούκια, μέχρι να φτάσουν στην Κεντρική πλατεία στη 1:30 το μεσημέρι, όπου θα ενωθούν με τον κόσμο και θα στηθεί μεγάλο γλέντι, θα κάνουν ενδιάμεσες στάσεις, σε πεζόδρομους και πλατείες, παρουσιάζοντας χορούς και δρώμενα της Αποκριάς (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι κλπ).

Εξάλλου, νωρίτερα, από τις 11:30, και μέχρι να φτάσουν στο κέντρο τα μπουλούκια, την ατμόσφαιρα της γιορτής θα “ζεστάνει” το γνωστό σύνολο κρουστών από τη Θεσσαλονίκη “Paranaue” οι οποίοι θα διασταυρωθούν με καρναβαλιστές από τον Τύρναβο.