Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη, απέστειλε έγγραφο προς τoν Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ζητώντας να ληφθούν για το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας επιπλέον υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον COVID19.

Aναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Αξιότιμε κ. Γραμματέα

Ενόψει της επαναλειτουργίας των δικαστηριακών δομών της Λάρισας και λόγω της παλαιότητας του Δικαστικού Μεγάρου παρακαλούμε όπως ληφθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον COVID19 για την προστασία των εργαζομένων σ’ αυτό (δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων).

Τα επιπρόσθετα μέτρα προστασίας θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα αφενός μεν επειδή στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας λειτουργούν πολλές υπηρεσίες με σημαντικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού : Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ειρηνοδικείο, Πταισματοδικείο, Διοικητικό Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείων ως και Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων, αφετέρου λόγω των πολλών πολιτών που εισέρχονται και θα εισέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες (διάδικοι, μάρτυρες κλπ.) καθώς και του μεγάλου αριθμού δικηγόρων.

Δια τους λόγους αυτούς θα πρέπει :

1)   Να γίνει επισταμένη καθαριότητα όλων των χώρων του Δικαστικού Μεγάρου.

2)   Να προσληφθεί συνεργείο καθαριότητας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

3)   Να παρασχεθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια) για τους εισερχομένους στο Δικαστικό Μέγαρο.

4)   Να υπάρχει επαρκής αστυνομική κάλυψη για τον περιορισμό άσκοπης εισόδου στο Μέγαρο.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Εκπροσωπώντας τους δικηγόρους της Λάρισας (750 μέλη) οι οποίο εκτίθενται και θα εκτίθενται καθημερινά στους κινδύνους της πανδημίας παρακαλούμε να συμβάλλετε με όλα τα μέσα προς την ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα".