Κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στρέφεται ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.
Στη δήλωσή του αναφέρει:
Το άρθρο του κ. Μητσοτάκη που δημοσιεύτηκε στο ένθετο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για την περιφέρεια Θεσσαλίας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους με την αλλαγή την οποία προτείνει. Μας κάνει βέβαια αλγεινή εντύπωση η επίθεση του στις πολιτικές επιλογές του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου. Αγοραστού και ακόμη περισσότερο μας εκπλήσσει το γεγονός ότι συμφωνούμε μαζί του. Βέβαια πριν «συνυπογράψουμε» την περιφερειακή διακήρυξη του κ.Μητσοτάκη για την αλλαγή στη Θεσσαλία, έχουμε κάποια ερωτήματα.
Αρχικά, αυτό που θα θέλαμε να διευκρινίσουμε είναι ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το πρόγραμμά του για τη Θεσσαλία αντιμετωπίζει «τη μείωση του παραγόμενου πλούτου(το ΑΕΠ της Θεσσαλίας μειώνεται ταχύτερα από τον εθνικό μέσο όρο)» και «τις σημαντικές ενδοπεριφερειακές ανισότητες». Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό που στηρίζει η ΝΔ, το ΑΕΠ της Θεσσαλίας αυξάνεται και οι ανισότητες μειώνονται. Και τα δυο βέβαια είναι αδύνατο να ισχύουν. Ή ο κ. Αγοραστός έχει κάνει λάθος τα στοιχεία ή ο κ. Μητσοτάκης έχει μπερδέψει ποιον υποψήφιο στηρίζει για την περιφέρεια.
Εν συνεχεία, ο περιφερειάρχης εξυμνεί συνεχώς την πολιτική του με γνώμονα την πλήρη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Θεσσαλίας, την τεράστια αποτελεσματικότητα των αναπτυξιακών εργαλείων (ΕΣΠΑ κλπ.) και την ανάκαμψη του δυναμισμού της κόντρα στην ύφεση της εποχής. Αντιθέτως, ο «αντιπολιτευόμενός» του, κ. Μητσοτάκης, έχει εκπονήσει έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που όπως αναφέρει θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλία «όλες τις αναπτυξιακές αδυναμίες, την περιορισμένη αποτελεσματικότητα και θα της ξαναδώσει τον χαμένο δυναμισμό». Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους, ασχέτως με την αντίθεση των λεγόμενών τους. Η περιοχή της Θεσσαλίας έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό αναπτυξιακό σχέδιο.
Εν κατακλείδι, συνιστούμε, όπως κάνει και ο κ. Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς, το παράδειγμα και το σχέδιο της κας.Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, την οποία ο και εξαιρεί από όλα τα αρνητικά στοιχεία και λίστες τις οποίες παραθέτει στο άρθρο του.
Εφόσον βέβαια η ΝΔ έχει ήδη στηρίξει Αγοραστό για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ σύμφωνα με τα παραπάνω, δε βρίσκει κάτι θετικό στην πολιτική του τόσα χρόνια, μας γεννάται το εξής ερώτημα. Αν δεν στήριζε τον κ. Αγοραστό, τι άλλο θα του καταλόγιζε και πώς προτείνει μια αλλαγή πολιτικής χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά; Χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες, θεωρούμε ότι ο κ. Αγοραστός μέχρι την προεκλογική περίοδο, θα έχει αντιστρέψει τις λανθασμένες πρακτικές που του καταλογίζει ο κ. Μητσοτάκης, καθιστώντας τη Θεσσαλία πρότυπο περιφέρειας.