Σκληρή κριτική προς τη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πόλη» Εκτορας Νασιώκας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018. Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Συζητάμε σήμερα τον τέταρτο προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής . Βέβαια στην πραγματικότητα αυτός ο προϋπολογισμός δε θα είναι ο τελικός, καθώς, όπως και οι τρεις προηγούμενοι, θα αναθεωρηθεί αρκετές φορές μέσα στο 2018.
Η δημοτική αρχή, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, είναι δέσμια του τρόπου της προεκλογικής της συγκρότησης, όταν συγκροτήθηκε με άρμα τη λαϊκίστικη πολιτική του τότε αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μόνα ουσιαστικά  έργα που προχώρησαν στη θητεία της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα, είναι έργα που προγραμματίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και μάλιστα με καθυστέρηση.
Το παραπάνω μαρτυρά πως δεν είχε ένα συγκροτημένο σχέδιο για την πόλη και οι προσδοκίες που δημιούργησε στους Λαρισαίους πολίτες δεν ευοδώθηκαν, με αποτέλεσμα η πόλη μας να χάσει και άλλη μία ευκαιρία.
Η ταύτιση με το ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός κατατρέχουν εξ αρχής τη σημερινή δημοτική αρχή και έτσι χάθηκε πολύτιμός χρόνος για να υπάρξει μια κάποια στροφή στο ρεαλισμό.
Οι μέχρι σήμερα επιδόσεις της δημοτικής αρχής είναι πενιχρές. Με ότι καταπιάστηκε (βλέπε πολιτιστική πρωτεύουσα-γενικότερη άσχημα κατάσταση της πόλης ιδιαίτερα στις συνοικίες και τα χωριά) απέτυχε παταγωδώς, ενώ πολλά ερωτηματικά γενούν αποφάσεις της (βλέπε Θεσσαλικό Θέατρο, Πάρκο των Ευχών, Υπόθεση Σαρρή-ταύτιση με το ΣΥΡΙΖΑ, πολλές απευθείας αναθέσεις κτλ). Ο προϋπολογισμός του 2018 φαίνεται να είναι ο πρώτος «προεκλογικός» προϋπολογισμός. Η δημοτική αρχή  θα προσπαθήσει να δώσει μια άλλη εικόνα προσβλέποντας σε προεκλογικά οφέλη.
Θα προσπαθήσει  να δημιουργήσει προσδοκίες και να παρουσιάσει μια εικόνα, που δεν αντιστοιχεί στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της, μόνο και μόνο για να καλλιεργήσει ελπίδες με το βλέμμα στην κάλπη του 2019. Απουσιάζει εκ νέου από τον Προϋπολογισμό του 2018 ο σοβαρός σχεδιασμός και θα αποδειχθεί και πάλι ένα σχέδιο επί χάρτου.
Τα έργα όμως μιας δημοτικής αρχής που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες στοχεύσεις ξεκινούν τον πρώτο χρόνο της θητείας και όχι τον τέταρτο και τον πέμπτο.
Το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια του χρόνου που πέρασε όπως έπρεπε, αλλά είναι ζήτημα αν καταστεί δυνατό να υλοποιηθεί μέχρι τέλους του 2018. Για το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 θα είναι ευχής έργο να ολοκληρωθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές . Κι αυτό γιατί το ΕΣΠΑ  βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και καθυστερεί επικίνδυνα . Είναι αυτό εγκληματική ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης  ή πολιτική, κακώς εννοούμενη, σκοπιμότητά της ;
Η πτωχευμένη χώρα έχει με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την πολυτέλεια να καθυστερεί τα έργα του ΕΣΠΑ; Ότι και να συμβαίνει το βέβαιο είναι ότι παίζεται ένα παιχνίδι στις πλάτες των πολιτών της περιφέρειας και του θεσμού της αυτοδιοίκησης. Κάτι που συμβαίνει ακόμη  και με την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα του χρόνου και του τρόπου εκλογής των νέων δημοτικών αρχών.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή της Λάρισας, που ταύτισε την δημιουργία της και την ύπαρξη της με το ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει τώρα  τα επίχειρα αυτής της πολιτικής και δεν έχει το σθένος ούτε καν να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό
Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των λαρισαίων πολιτών και η προχειρότητα με την οποία κινείται δε δημιουργεί την παραμικρή προσδοκία για το υπόλοιπο της θητείας της .
Η Λάρισα χρειάζεται σχέδιο και όχι μικροπολιτικούς υπολογισμούς και πρακτικές του χθες. Με το λαϊκισμό δε δημιουργείται το μέλλον και τα προεκλογικά τεχνάσματα δεν πιάνουν πάντα και βέβαια δεν ωφελούν ποτέ τους πολίτες.
Η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» έδωσε χρόνο στη δημοτική αρχή να ξεδιπλώσει το σχέδιό της για τη Λάρισα. Στηρίξαμε πρωτοβουλίες που θεωρούσαμε θετικές για την πόλη μας. Δυστυχώς όμως η κατάσταση της Πόλης 3 ½ χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014 είναι χειρότερη και η δημοτική αρχή  δε δείχνει ικανή να αναστρέψει τη φθίνουσα αυτή πορεία, παρά τα επικοινωνιακά τρικ .
Καταψηφίζουμε λοιπόν  τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του επόμενου χρόνου και μαζί καταψηφίζουμε , πέραν από την ανυπαρξία  ουσιαστικού έργου , το λαϊκισμό και τη νοοτροπία της πλειοψηφίας . Ξέρουμε ότι η πόλη έχει ανάγκη από μια άλλη πολιτική και μια άλλη δημοτική αρχή.»