Τον 7ο βρεφονηπιακό  Σταθμό στη Φιλιππούπολη επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της  δημοτικής παράταξής «Λάρισα-Νέα Αρχή» , δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Πράπας και Δημήτρης Γεωργάκης , μετα από καταγγελίες γονέων αναφορικά με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς δεν λειτουργεί κλιματιστικό μηχάνημα. 

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν :

<Επισκεφτήκαμε τον 7ο βρεφονηπιακό  σταθμό στη Φιλιππούπολη, μετά από καταγγελίες γονέων, αναφορικά με τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς δεν λειτουργεί κλιματιστικό μηχάνημα. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας  διαπιστώσαμε πως όντως οι συνθήκες εντός του κτιρίου, είναι απαράδεκτες , με αποτέλεσμα τα νήπια να πρέπει να βρίσκονται σε έναν υπερθερμαινόμενο χώρο, διακινδυνεύοντας έτσι την υγεία τους. Το σύστημα κλιματισμού είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα –ουδείς από την δημοτική αρχή ενδιαφέρθηκε , με αποτέλεσμα τα νήπια να βιώνουν δραματικές καταστάσεις με την θερμοκρασία στα ύψη .

Το απίστευτο είναι πως ενώ στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τα οποία φιλοξενούνται στο ίδιο κτίριο, μόλις πριν λίγες μέρες, τοποθετήθηκαν τρία κλιματιστικά για να λειτουργήσουν τα προγράμματα των κέντρων, στον χώρο όπου φιλοξενούνται τα νήπια δεν προχώρησαν σε ανάλογη τοποθέτηση!

Επιπλέον, όπως πληροφορηθήκαμε, η επίσκεψή μας στον συγκεκριμένο  σταθμό, εξόργισε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη , φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει εξηγήσεις από συγκεκριμένη υπάλληλο , γιατί μας επέτρεψε την είσοδο ! 

Αλήθεια, δεν έχει δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκήσει τα καθήκοντά της; 

Καθεστωτικές νοοτροπίες σε συνδυασμό με πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, σε σημείο που να κινδυνεύει η υγεία νηπίων, είναι ένας συνδυασμός εξαιρετικά επικίνδυνος.

Βέβαια αργά το μεσημέρι , μετα την επίσκεψή μας , τοποθετήθηκαν άρον –άρον δυο κλιματιστικά χωρίς και πάλι να λύνεται συνολικά το πρόβλημα . 

Καλούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο  να προχωρήσει σε άμεση λύση του προβλήματος και να αλλάξει ρότα, όσον αφορά την διαχείριση του ρόλου εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. >