Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης στο παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "οι εκλογές προκάλεσαν σχεδόν καθολικό το ενδιαφέρον της Μαθηματικής κοινότητας του νομού αφού η συμμετοχή έφτασε στο 83% (ψήφισαν 127 από τα 153 ταμειακώς εντάξει μέλη).

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο το οποίο ερμηνεύεται από την αυξημένη δραστηριότητα των τελευταίων χρόνων, τις πάρα πολλές εγγραφές νέων μελών και την μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης στην πόλη της Λάρισας το 2019 του πανελληνίου συνεδρίου της Ε.Μ.Ε. Πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός που αναμένεται να συγκεντρώσει 1.000 περίπου συνέδρους από τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και διακεκριμένους επιστήμονες από το εξωτερικό.
Την ψήφο των μαθηματικών του νομού διεκδίκησαν 15 στελέχη της μαθηματικής κοινότητας. Οι 9 εκλεγέντες προχώρησαν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στην συγκρότησή τους σε σώμα με ομόφωνη απόφαση ως εξής :
Πρόεδρος : Κώστας Καραμπάτσας
Α' αντιπρόεδρος : Σωτήρης Τερζόπουλος
Β' αντιπρόεδρος : Νίκος Ζέρβας
Γενικός Γραμματέας : Στέργιος Κοφίνας
Ταμίας : Χρήστος Αγορίτσας
Υπεύθυνος Διαγωνισμών : Κώστας Τσαβές
Υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας : Νάντια Θέου
Υπεύθυνη εκδηλώσεων : Σταυρούλα Μπακαρού
Υπεύθυνη για τη σύνδεση με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση : Βανέσσα Πατσιούρα
Επίσης στις ίδιες εκλογές εξελέγησαν στο Εποπτικό Συμβούλιο του επιστημονικού σωματείου οι Θανάσης Κοφίνας, Αχιλλεύς Συνεφακόπουλος και Ιφιγένεια Πατσούρα.
Πρώτη προτεραιότητα των νέων οργάνων διοίκησης είναι η κατάθεση του επιχειρησιακού σχεδίου για το συνέδριο του 2019 που θα γίνει όπως προαναφέραμε στην Λάρισα. Η παρουσίαση αυτή θα γίνει με κάθε επισημότητα το τριήμερο 7-8-9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα όπου θα διεξαχθεί το φετινό πανηγυρικό συνέδριο της Ε.Μ.Ε. σε μια χρονιά επετειακή που εορτάζονται τα 100 χρόνια  συνεπούς και συνεχούς δράσης του σωματείου στην υπηρεσία της ανάδειξης του μαθηματικού πνεύματος και της κριτικής σκέψης."