Στην άμεση κατασκευή νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και στη λειτουργική αναμόρφωση των ήδη υπαρχουσών προχωρά το υπουργείο Υγείας σε μια σειρά από νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και το ΠΓΝΛ.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην  ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία ενημέρωσε τη Βουλή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τόνισε ότι «στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ, δηλαδή για πρώτη φορά στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους να είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το ΕΣΥ έχει ήδη ενισχυθεί με νέο προσωπικό, το οποίο χθες ήταν 4.150, ενώ οι εγκρίσεις ξεπερνούν τις 5.000.

Από αυτούς οι 495 είναι γιατροί, 2.085 νοσηλευτικό και 1.570 λοιπό προσωπικό, "όταν ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για 2.000 προσλήψεις".  

Ειδικά για τις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τις "αυξήσαμε από 565 σε 1.017. Φτάσαμε να διαθέτουμε 1.017 κλίνες, κλίνες που αναλογούν σε 840 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 145 στις ιδιωτικές κλινικές και 32 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτές οι 352 ήταν κλίνες COVID, εκ των οποίων οι 349 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και 67 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας τις οποίες αναβαθμίσαμε σε ΜΕΘ".

Ενώ επανέλαβε ότι εγκρίθηκε η άμεση κατασκευή νέων και η λειτουργική αναμόρφωση ήδη υπαρχουσών, σε μια σειρά από νοσοκομεία, όπως σε "ΚΑΤ”, "Ευαγγελισμό”, "Σωτηρία”, "Παπανικολάου”, στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Πατρών, Ηρακλείου και Λάρισας υπό την καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" κ. Αναστασία Κοτανίδου. 

Με πληροφορίες από capital.gr