Γιατί να επιλέξω την επαγγελματική εκπαίδευση;
Τι τίτλους σπουδών αποκτώ αποφοιτώντας από το Επαγγελματικό Λύκειο;
Με ποιο τρόπο έχω πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Μπορώ να διεκδικήσω την εισαγωγή μου και στα Πανεπιστήμια;
Τι άλλο μπορώ να κάνω αποφοιτώντας από το Επαγγελματικό Λύκειο;
Τι είναι η τάξη μαθητείας;
Κι αν είμαι απόφοιτος Γενικού Λυκείου, μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Επαγγελματικό; Κι αν είμαι ενήλικας ή εργαζόμενος  έχω τη δυνατότητα;
Ποιοι τομείς και ποιες ειδικότητες υπάρχουν στα Επαγγελματικά Λύκεια της περιοχής μας;
Πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις δίνουν νέες προοπτικές  στους απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων.
Επιδιώκοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μαθητριών και μαθητών αλλά και των γονέων τους η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια των υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Λάρισας διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ώρα 19:00.
Η ενημέρωση θα εστιάσει στη δομή και λειτουργία των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ, στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικά στις επιλογές των αποφοίτων, στους τομείς και τις ειδικότητες που διαθέτουν τα ΕΠΑΛ της περιοχής μας και στο νέο θεσμό της μαθητείας.
Επίσης διοργανώνει την εκδήλωση Ανοικτές Θύρες στα Εργαστηριακά Κέντρα των Επαγγελματικών Λυκείων σε συνεργασία και με τα 3 εργαστηριακά Κέντρα της πόλης από τις 25-28 Απριλίου 2017 ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις μαθήτριες και μαθητές της Γ Γυμνασίου να γνωρίσουν  το περιβάλλον εργασίας,  το αντικείμενο σπουδών και  τη  μορφή των  εργαστηριακών  ασκήσεων  σε κάθε τομέα και ειδικότητα ώστε να αποφασίσουν συνειδητά για την επιλογή σπουδών τους. 
Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. γίνονται τον Ιούνιο.