Από δεκαημέρου το Ουρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο», παρέλαβε το καινούργιο μηχάνημα λιθοτριψίας Laser HOLMIUM YAG, το οποίο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2014 – 2020 κατακυρωθείσας δαπάνης 49.848,00€. 

Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας το οποίο συνοδεύεται από διάφορα ενδοσκοπικά εργαλεία επίσης τελευταίας τεχνολογίας. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό του Ουρολογικού Τμήματος, το οποίο επισημαίνεται ότι πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές επεμβάσεις του ουροποιητικού συστήματος, να πραγματοποιεί επεμβάσεις αφαίρεσης λίθων του ανωτέρου και κατωτέρου ουροποιητικού συστήματος, καθώς και αφαίρεσης και εξάχνωσης ιστών όπως όγκων του ουρητήρα, αναβαθμισμένες τόσο σε θέμα χρόνου όσο και σε θέμα ποιότητας.  

 Το μηχάνημα, όπως τόνισε ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ουρολογικού Τμήματος Κωνσταντίνος Σκριάπας, Επιμελητής Α΄ Ουρολογίας, σε συνδυασμό με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, προάγει σημαντικά τις παρασχόμενες υπηρεσίες υγείας στον  πληθυσμό του Ν. Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που καλύπτει υγειονομικά η 5η Υ.ΠΕ.

Το Νοσοκομείο μας επίσης, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προμηθεύτηκε για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δέκα (10) νέα μηχανήματα κλασσικής αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης και on line μεθόδων, κατακυρωθείσας δαπάνης 135.160,00€, προκειμένου οι ασθενείς να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.